home
Doneaza Online!
Depozitele CeRe
Intra in cont
Intra in cont si poti participa la site-ul CeRe
Nu ai cont?

modificat vineri, 11 decembrie 2009

Proiect CeRe
Un pas catre independenta
vezi toate

Scop

Proiectul asociatiei ANCAAR Craiova a avut drept scop responsabilizarea comunitatii si autoritatilor locale din judetul Dolj cu privire la serviciile de care au nevoie persoanele cu autism.

 
Rezultate

In urma desfasurarii proiectului s-au obtinut urmatoarele rezultate:

  • Consiliul Local Craiova asigura 10% din resursele financiare necesare desfasurarii activitatii centrului de zi;
  • 10 aparitii în presa scrisa radio- tv;
  • consilierii locali si judeteni au fost abordati direct pentru a identifica mijloacele de sustinere financiara a centrului de zi pentru copii si tineri cu autism administrat de ANCAAR; 
  • cetatenii comunitatii au fost informati despre fenomenul autism, problemele cu care se confrunta persoanele cu autism si familiile acestora ca urmare a celor doua evenimente de strada.

In cadrul acestui proiect, CeRe a oferit asistenta ANCAAR Craiova in planificarea si organizarea campaniei publice centrate pe problemele copiilor cu autism si ale familiilor lor. Cu sprijinul CeRe, ANCAAR Craiova a organizat prima cafenea publica din Romania, o cafenea publica avand ca tema Serviciile publice pentru persoanele cu autism. Scopul organizatorilor a fost sa identifice cele mai bune solutii pentru sustinerea, mentinerea si diversificarea serviciilor oferite de Centrul de reabilitare a copiilor si tinerilor cu autism "Dr. Inocenzo Fiore" din Craiova - singura institutie din judetul Dolj care ofera servicii specializate. Cei aproximativ 25 de participanti au fost reprezentanti ai Consiliului Judetean, reprezentanti ai Consiliului Local, reprezentanti ai Directiei Judetene pentru Protectia Copilului, ai Inspectoratului Judetean de Invatamant, ai Ministerului Muncii si Solidaritatii Sociale si Familiei; specialisti (medici si psihologi); parinti de copii cu autism; mass media; reprezentanti de organizatii neguvernamentale.

Cu ocazia cafenelei au fost facute foarte multe promisiuni si instututiile publice au cautat metode de coordonare a eforturilor. ANCAAR monitorizeaza toate aceste promisiuni. Ca rezolvare pe termen scurt, ANCAAR a obtinut sustinerea Consiliului Local pentru Centrul de Reabilitare.

 

Galerie

Cafenea publica la Craiova 1 Cafenea publica la Craiova 1 Cafenea publica la Craiova 2 Cafenea publica la Craiova 2 Cafenea publica la Craiova 3 Cafenea publica la Craiova 3
Cafenea publica la Creaiova 4 Cafenea publica la Creaiova 4
RSS . © CeRe 2008-2018    Termeni si conditii     Politica de securitate