home
Doneaza Online!
Depozitele CeRe
Intra in cont
Intra in cont si poti participa la site-ul CeRe
Nu ai cont?
Newsletter CeRe
Sunt de acord sa primesc mailuri CeRe

Responsabilitate corporatistă în sprijinul inițiativelor civice

modificat vineri, 27 ianuarie 2017

Ne-am propus, prin acest proiect, să arătăm companiilor din România care sunt beneficiile includerii în programele de CSR a inițiativelor civice și a proiectelor care duc la responsabilizarea și transparentizarea procesului de luare a deciziilor în administrația locală și centrală.

Modelul către care ne vom uita este cel al mediului de afaceri din Istanbul, Turcia. Aici, companiile au o experiență interesantă în susținerea proiectelor de participare publică, de la inițiative cetățenești, până la campanii ale organizațiilor de tip watchdog.

Vom documenta exemple de proiecte de participare publică susținute financiar sau prin servicii pro-bono de companii în România și Turcia. Ne vom concentra în special pe acele proiecte ce au cuprins campanii de advocacy care au dus la schimbarea, adoptarea sau retragerea unor decizii publice sau care au pus bazele unor dezbateri asupra politicilor publice de interes general.

Le vom discuta apoi cu oameni de afaceri și organizații neguvernamentale și vom analiza, într-o serie de evenimente publice, ce și cât poate fi îmbunătățit în România la nivelul implicării companiilor într-o guvernare corectă, democratică și transparentă.

În tot acest timp, vom pune față în față companii din cele două țări și le vom facilita schimbul de idei, informații, practici responsabile de business. Ne va ajuta în acest proces The CSR Black Sea Network, rețea gestionată de partenerii de la CSR Turkey.

Parteneri:

CSR Turkey
Asociația pentru Relații Comunitare

Finanțator:

The Black Sea Trust

Pentru mai multe detalii, ne puteți scrie la flavia@ce-re.ro.

RSS . © CeRe 2008-2018    Termeni si conditii     Politica de securitate