home
Acasa Contacteaza-ne Harta site
Doneaza Online!
Depozitele CeRe
Intra in cont
Intra in cont si poti participa la site-ul CeRe
Nu ai cont?
Newsletter CeRe
Sunt de acord sa primesc mailuri CeRe

Centrul de zi - Pasul numarul unu

Initiatorul proiectului: Ajutati-ne sa intelegem lumea (ONG)
Judet/Regiune: Ialomita
Localitate: Fetesti
Dimensiunea proiectului: Local

Date de contact ale initiatorului

Adresa: Str. CALARASI nr. 402, Fetesti
Telefon: 0727454625
Adresa E-mail: alex_adi2004@yahoo.com

Autoritati vizate in cadrul proiectului

Consiliu Local, Primarie

Parteneri in cadrul proiectului

Fundatia "FLOAREA IALOMITEANA" din Slobozia

Beneficiarii proiectului

6 copii afectati de autism

Durata proiectului

5 luni

Numele proiectului

Centrul de zi - Pasul numarul unu

Scop si obiective

Scopul nostru a fost sa obtinem un spatiu pe care sa-l folosim ca centru de zi pentru copii cu autism si ca sediu pentru asociatia noastra nou infiintata.

Problema abordata si context

Problema abordată a fost lipsa unui sediu in care să ne desfasuram activitatea, ca şi necesitatea unui spatiu in care copiii cu autism sa primeasca ingrijire pe timpul zilei

Tehnici de advocacy

Principalele tehnici de advocacy utilizate s+au realiyat prin lobby, întalniri, participări la şedinţe, campanii media

Descrierea proiectului

In luna iunie am inceput sa merg la d-l. Primar, pentru a discuta si a-i cere un spatiu . Acesta a raspuns ca nu stie exact situatia spatiilor libere din oras deoarece este nou investit in functie .

Afland asta am inceput sa iau legatura cu vechea conducere locala si, dupa o luna, am putut sa am o situatie clara a spatiilor disponibile din oras . Despre acest lucru l-am informat pe d-l Primar si am putut avea o discutie concreta.

Acesta a inceput sa ma amine de pe o saptamin pe alta .Vazind ca pierd teren, am luat legatura cu un om de afaceri care il sustinuse pe d-l. Primar in campania electorala.

La urmatorele intilniri, d-l. primar a fost mai receptiv si mi-a dat liber sa identific un spatiu in care sa ne desfasuram activitatea. Am identificat doua spatii si am fost la primar a negociez sa vad pe care il putem primi.

Dupa ce domnul primar a hotarit ce spatiu o sa ne apartina , iar a inceput sa ma amine.

Nu am mai rezistat si am inceput o campanile oficiala. Mai intii am facut o emisiune la postul de televiziune local ,,ANTENA 1“ Slobozia. Atunci d-l Primar m-a chemat sa mai discutam, moment in care am depus o petitie de identificare a unui spatiu pentru noi si o alta de acordare a spatiuui asupra caruia convenisem.
In cele din urma d-l Primar mi-a promis ca o sa introduca pe ordinea de zi a consiliului local cererea organizatiei noastre.

Am discutat la sedintele noastre la asociatie si am hotarit sa facem campanii de informare a populatiei , mai exact fiecare sa-si informeze prietenii si rudele iar acestia la rindul lor sa continue campania . M-am gindit sa fac asta deoarece am considerat ca daca stie tot orasul ca noi asteptam obtinerea spatiului, influenta populatie asupra hotaririi o sa fie de ajutor.

Dupa o luna de campanie de informare, am primit invitatia d-lui primar de a participa la sedinta consiliului local pentru sustinerea cauzei noastre.

Am convocat sedinta membrilor asociatiei noastre pentru a stabili o strategie inteligenta pentru sedinta. In urma dezbaterilor s-a hotarit ca reprezentantul asociatiei la sedinta consiliului, sa fie mamica a unui copil care cunostea foarte bine ce inseamna sa ai un copil cu autism .
Acest fapt s-a dovedit a fi magic deoarece a avut o influenta majora, sentimental, asupra consilierilor.

Toata lumea s-a asteptat sa fiu eu acolo sa ma devoreze, iar cand au vazut o biata mama care se zbate cu un sot cu handicap, avind proteza la picior, si cu copilul autist, au ramas fara argumente. Ideea a fost una de success si astfel si Campania noastra a reusit.

In prezent avem acest spatiu.

Rezultate ale campaniei

Am castigat sediul nostru in care putem sa avem Centru pentru copii cu autism, cu folosinta gratuita, pe o perioada nedeterminata.

De asemenea, am caştigat experienţă şi noi cunoştinţe despre campanii

Obstacole

Principalele obstacole au fost faptul ca primarul era la primul mandat şi faptul că cealaltă asociaţie
a dus o anticampanie mergind pina influente politice .

Lectii invatate

În urma experienţei consider că atat formarea unei echipe cat şi atribuirea rolurilor în cadrul ei este necesară. Mai sunt necesare un proiect de politică publică, o buna interacţiune cu presa şi o idee ingenioasă.

Alte informatii relevante

Buget a fost minim deoarece am fost singur cu cativa voluntari
Finantatorii au lipsit total
Voluntarii au fost : Antena1 Slobozia, omul de afaceri si membrii organizatiei noastre
Lipsa de bani m-a determinat sa fac campania singur cu voluntarii.

RSS . © CeRe 2008-2018    Termeni si conditii     Politica de securitate