Link: http://www.ce-re.ro/incluziunea-sociala-si-e, Generat la: 22/03/19, imprima

Incluziunea sociala si economica a cetatenilor de etnie roma

Proiectul Incluziunea sociala si economica a cetatenilor de etnie roma este o oportunitate de schimb de experienta pentru cei ce activeaza in domeniul incluziunii cetatenilr de etnie roma. CeRe a initiat acest proiect la invitatia Ambasadei Cehiei la Bucuresti, in parteneriat cu Roma Education Fund si Keynote (Republica Ceha).

Locuirea in conditii precare, lipsa accesului la utilitati publice, somajul si accesul redus la educaţie sunt doar cateva dintre problemele intampinate de comunitatile roma din toata Europa. Tarile noastre intampina provocari similare privind incluziunea sociala si economica al unuia dintre cele mai vulnerabile si marginalizate grupuri - cetatenii roma. In timp ce comunitatile se confrunta cu probleme asemanatoare, profesionistii in domeniu din fiecare tara incearca separat sa gaseasca cele mai bune solutii: economia sociala, sansa a doua la educatie pentru adulti, dezvoltarea comunitara sunt strategii de succes folosite pentru rezolvarea acestor probleme.

Vor participa la proiect practicieni din Romania, Republica Ceha, Ungaria, Republica Moldova, Polonia, Slovacia si Ucraina. Acestia isi vor impartasi experientele in cadrul unui workshop organizat la Bucuresti si a unei vizite de studiu in Cehia.

Proiectul este finantat de Black Sea Trust for Regional Cooperation si Visegrad International Fund.

 

. © CeRe 2008-2018