Link: http://www.ce-re.ro/siguranta-in-cartier1, Generat la: 20/03/19, imprima

In cartierul meu vreau sa ma simt in siguranta

Proiectul completeaza demersurile facute de CeRe in programul de organizare comunitara. Pornind de la problemele indicate de cetateni referitoare la siguranta, CeRe in parteneriat cu compania de credite de consum Provident Financial Romania, organizeaza activitati care au ca obiective sa creasca nivelul de siguranta al cetateanului prin informarea sa cu privire la aspecte ce tin de siguranta lor si a comunitatii din care fac parte si prin faciltiarea unei interactiuni cu rol de preventie intre autoritatile responsabile si locuitorii din cartiere.

Proiectul se deruleaza in cartierele Lacul Tei si Drumul Taberei (zonele Favorit si Callatis) in perioada aprilie - iulie 2012.

Activitatile principale sunt:

  • Consultarea comunitatii cu privire la probleme locale de siguranta prin aplicarea unui chestionar (disponibil online pentru completare pana pe 20 mai aici - link la: https://survey.qualtrics.com/SE/?SID=SV_bswsd8wdu9WhA1K )
  • Organizarea unor intalniri publice in fiecare dintre cele trei zone vizate. In cadrul intalnirilor, deschise tuturor locuitorilor din zona, vor fi prezentate rezultatele sondajului realizat in prealabil pe tema sigurantei cetateanului, vor fi discutate problemele specifice fiecarui cartier, vor fi prezentate instrumentele aflate la indemana cetatenilor pentru a preveni situatii in care le este afectata siguranta personala, a familiei sau a comunitatii - asa cum Politia de Proximitate si Politia Locala le-au identificat. In cadrul intalnirilor va fi distribuit un ghid de preventie, realizat in parteneriat cu Politia Capitalei. Intalnirile vor fi anuntate pe calendarul CeRe. Daca doriti sa fiti notificat, trimiteti un email coordonatorului de proiect pentru a fi invitat. 
  • Solutiile evidentiate in cadrul dezbaterilor vor fi prezentate si sustinute mai departe de CeRe in fata institutiilor relevante.

 

Responsabil de proiect: Sinziana Dobre, sinziana@ce-re.ro

 

Un proiect in parteneriat cu:
provident

. © CeRe 2008-2018