home
Doneaza Online!
Depozitele CeRe
Intra in cont
Intra in cont si poti participa la site-ul CeRe
Nu ai cont?

modificat vineri, 27 ianuarie 2017

Proiect CeRe
Dezvoltarea unei coaliții de ONG-uri preocupate de deschiderea competiției/pieței politice
vezi toate

Împreună cu o serie de ONG-uri care au contribuit la propunerile de modificare a Constituției susținute prin proiectul “Societatea civilă – o voce puternică în procesul de modificare a Constituției României”, Centrul de Resurse pentru Participare Publică (CeRe) participă în calitate de partener la derularea proiectului „Dezvoltarea unei coaliții de ONG-uri preocupate de deschiderea competiției/pieței politice”, inițiat de Civitas'99. Prin acest proiect urmărim implicarea societății civile în reformarea sistemului de partide. Implicit, un sistem reformat poate asigura o mai bună participare a cetățenilor și o mai corectă reprezentare a intereselor acestora.

În practică, proiectul nostru susține Campania Politică fără Bariere (web, Facebook), o coaliție largă de organizații ale societății civile care urmăresc scopuri comune cu ale noastre. Contribuția proiectului constă în desfășurarea unor activități de secretariat al coaliției PfB, cercetare, consultare și advocacy.

Despre PfB

Campania Politică fără Bariere urmărește simplificarea substanțială a cerințelor pentru înființarea partidelor politice și tratament similar pentru partide și candidați independenți. Caracteristic PfB este că urmărim până la capăt implicațiile organizatorice și financiare ale unei asemenea reforme. Dintre propunerile noastre, menționăm:

  • Înființarea unui partid cu doar trei semnături (ca o formă de respectare a dreptului la liberă asociere).
  • Finanțare de la buget în funcție de numărul de voturi obține (pentru a nu impacta negativ bugetul și a nu subvenționa crearea unor partide existente doar nominal).
  • Înscrierea în alegeri pe baza unui număr de semnături. (Dacă pentru simpla asociere nu este nevoie de intervenția statului, acceptăm că pentru intrarea în alegeri partidele trebuie să dovedească un minim de capacități organizatorice și reprezentative).
  • Numărul de semnături trebuie să fie rezonabil și proporțional cu populația din circumscripțiile în care se depun candidaturile. (Apare posibilitatea unor partide care susțin interese pe plan local).
  • Numărul de semnături trebuie să fie egal pentru partide și candidați independenți.

Pentru mai multe detalii consultați:

Finanțare

Proiectul „Dezvoltarea unei coaliții de ONG-uri preocupate de deschiderea competiției/pieței politice” este finanțat prin granturile SEE 2009-2014, în cadrul Fondului ONG în România.

Conținutul acestei pagini nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a granturilor SEE 2009-2014. Pentru informații oficiale despre granturile SEE și norvegiene accesați www.eeagrants.org. Întreaga răspundere asupra corectitudinii și coerentei informațiilor prezentate revine inițiatorului paginii web.

 

Parteneri

RSS . © CeRe 2008-2018    Termeni si conditii     Politica de securitate