home
Doneaza Online!
Depozitele CeRe
Intra in cont
Intra in cont si poti participa la site-ul CeRe
Nu ai cont?

modificat miercuri, 20 iunie 2012

Proiect CeRe
Participarea tinerilor prin imagini
vezi toate

Scop

Proiectul "Participarea Tinerilor prin Imagini" a incurajat tinerii romi din Romania, Slovacia si Ucraina sa ia parte la procesul de luare a deciziilor publice pentru combaterea excluderii sociale prin folosirea unei metode neconventionale de participare publica: PhotoVoice.

Parteneri

Romania: CeRe - Centrul de Resurse pentru participare publica, APT - Asociatia Partener pentru Tine Slovacia: Život je šanca (Viata e o sansa), Modrý motýľ (Fluturele albastru) Ucraina: Moloda Gromada (Comunitatea tanara) din Odessa.

Principalele activitati

Timp de 6 luni, 48 de tineri de etnie roma din cele trei tari au aplicat metoda PhotoVoice pentru a arata cum ii afecteaza excluziunea sociala in comunitatile lor si au pus pe agenda publica ingrijorarile si solutiile despre care ei cred ca functioneaza cel mai bine pentru a le rezolva problemele.

Ce s-a intamplat:

  • instruire in advocacy, participare publica si PhotoVoice pentru echipele nationale de proiect;
  • instruire in advocacy, participare publica si PhotoVoice pentru tinerii romi beneficiari din Romania, Slovacia si Ucraina;
  • aplicarea metodei PhotoVoice de catre tinerii romi in comunitatile lor: sesiuni de fotografii, discutii saptamanale in jurul fotografiilor facute etc.;
  • organizarea a trei expozitii PhotoVoice in Romania, Slovacia si Ucraina si a trei dezbateri publice pe tema politicilor de incluziune sociala in deschiderea expozitiilor;
  • campanii de trimitere de carti postale si calendare cu fotografiile expuse catre autoritatile nationale si europene (unde este cazul) responsabile de elaborarea politicilor sociale pentru incluziune; cartile postale si calendarele vor fi trimise atat de catre public cat si de catre partenerii din proiect;
  • crearea catalogului proiectului cu fotografiile facute de tinerii romi in cele trei comunitati din Romania, Slovacia si Ucraina.

Proiectul a fost impartit in doua componente: Romania - Slovacia si Romania - Ucraina. In Romania, tinerii din Malul Vanat au participat saptamana de saptamana la atelierele de fotografie, au organizat o expozitie cu fotografiile lor la Pitesti si au mers in Slovacia la grupul de tineri din Romania pentru a realiza un schimb de experienta cu tineri din Malul Vanat si pentru a vedea expozitia de la Bucuresti.

In 11 martie 2010 a fost inaugurata expozitia de la Bucuresti, expozitie ce s-a incheiat la sfarsitul lunii aprilie.

Finantator pentru componenta Romania - Slovacia: Programul „Tineret in Actiune" al Comisiei Europene, DG Educatie si Cultura, Sub-Actiunea 1.3 - Proiecte pentru Democratie. Finantator pentru componenta Romania - Ucraina: Black Sea Trust for Regional Cooperation prin programul „Eastern Links".

RSS . © CeRe 2008-2018    Termeni si conditii     Politica de securitate