home
Doneaza Online!
Depozitele CeRe
Intra in cont
Intra in cont si poti participa la site-ul CeRe
Nu ai cont?

modificat vineri, 11 decembrie 2009

Proiect CeRe
Parteneriat pentru Buna Guvernare si Dezvoltare Locala
vezi toate

Scop

Consolidarea si promovarea Bunei Guvernari si a dezvoltarii locale pe baza mecanismelor participative.


Parteneri

Proiectul a fost initiat si desfasurat de Asociatia Pro Democratia (APD), in parteneriat cu CeRe si Agentia de Monitorizare a Presei (AMP).


Rezultate si activitati
 
Proiectul s-a desfasurat in doua localitati: comuna Plenita din Dolj si orasul Odobesti din Vrancea.

  • In cele doua localitati au fost formate Grupuri de Initiativa Cetateneasca (GIC) formate din membrii ai comunitatii si reprezentanti ai administratiei si ai altor institutii importante pentru comunitate (scoala, biserica etc).
  • Membrii Grupurilor de Initiativa Cetateneasca, impreuna cu alti cetateni au contribuit la realizarea strategiilor de dezvoltare locala pentru cele doua comunitati.
  • Apoi, Cluburile locale APD, cu asistenta APD, CeRe si AMP au realizat o evaluare a calitatii guvernarii locale si au propus masuri de imbunatatire. Rapoartele de evaluare au fost definitivate in cadrul unor intalniri ale GIC, facilitate de CeRe. In cadrul acestor intalniri, cetatenii si-au spus si ei cuvantul despre calitatea guvernarii locale si au adresat cerinte concrete APL:
    • La Odobesti, ca urmare a respectivei intalniri, membrii GIC, sustinuti de CeRe si APD, au adresat o scrisoare Consiliului Local prin care solicitau o implicare activa in viata social-politica a localitatii, prin intalniri publice, audiente lunare si prin rapoarte de activitate anuale. In prima sedinta din actualul mandat fiecare consilier a primit scrisoarea adresata de odobesteni.
    • La Plenita, cei prezenti au „despicat firul guvernarii locale in patru" si au solicitat Primarului si Consiliului Local - buletin informativ, afisarea agendei consiliului local, intalniri periodice cu cetatenii, etc.
  • Experientele din cele doua localitati au fost documentate si prezentate in brosura „Buna guvernare la romani. Ghid de bune practici."

 

Proiectul "Parteneriat pentru buna guvernare si dezvoltare locala" a fost finantat de Uniunea Europeana prin Programul Phare 2005.

Galerie

Plenita 1 Plenita 1 Plenita 2 Plenita 2 Plenita 3 Plenita 3
Plenita 4 Plenita 4 Plenita 5 Plenita 5 Odobesti 1 Odobesti 1
Odobesti 2 Odobesti 2 Odobesti 3 Odobesti 3
RSS . © CeRe 2008-2018    Termeni si conditii     Politica de securitate