home
Doneaza Online!
Depozitele CeRe
Intra in cont
Intra in cont si poti participa la site-ul CeRe
Nu ai cont?
Newsletter CeRe
Sunt de acord sa primesc mailuri CeRe

Oameni pentru Orașe

modificat vineri, 27 ianuarie 2017

Proiectul Oameni pentru Orașe răspunde nevoii organizațiilor din România și Federația Rusă de a crește și susține implicarea cetățenilor în procesul de luare a deciziilor publice la nivel local. Proiectul va oferi de asemenea cadrul necesar pentru schimburi de experiență și învățare reciprocă cu privire la metode de implicare civică, cu accent pe metoda de organizare comunitară.

Principalele activități ale proiectului:

  • Selectarea a 10 participanți din 5-6 ONG-uri din Rusia, care doresc să învețe și să implementeze metode de participare a cetățenilor în procesul decizional.
  • Organizarea vizitelor de studiu în România pentru participanții selectați și crearea unui cadru pentru explorarea și împărtășirea experiențelor cu privire la participarea cetățenilor în procesul decizional.
  • Inițiative locale în Rusia. Organizațiile selectate vor implementa un proiect cu o durată de 6 - 8 luni, pentru a aduce o problemă a comunității pe agenda publică. Ei vor implica cetățenii direct afectați de această problemă într-un dialog cu factorii de decizie cu scopul de a identifica posibile soluții și de a le pune în aplicare.
  • Activități locale în București. CeRe va desfășura activități de organizare comunitară în 4 cartiere din București, implicând cetățenii în procesul de luare a deciziilor publice.

Proiectul se va derula pe o perioadă de 10 luni, din februarie până în decembrie 2014, cu sprijinul financiar al Black Sea Trust for Regional Cooperation.

Pentru detalii suplimentare, ne puteți scrie la nicoleta@ce-re.ro.

RSS . © CeRe 2008-2018    Termeni si conditii     Politica de securitate