home
Doneaza Online!
Depozitele CeRe
Intra in cont
Intra in cont si poti participa la site-ul CeRe
Nu ai cont?
Newsletter CeRe
Sunt de acord sa primesc mailuri CeRe

CeRe Newsletter, iulie 2014

modificat vineri, 01 august 2014


Cosmin Alexandru a înotat alături de familia sa și a obținut pentru CeRe donații în valoare de aproximativ 13.300 lei. Echipa „Salvamarii cartierelor” a avut o prestație de zile mari în bazin și a fost susținută de donatori cu aproximativ 1.700 lei. Mulțumim celor două echipe care au înotat pentru CeRe la Swimathon și tuturor donatorilor care au susținut financiar programul nostru de organizare comunitară. Mai multe detalii despre cum a fost anul acesta la Swimathon, numele celor care au donat pentru CeRe, dar și fotografii de la eveniment găsiți aici.

Iașul iubește teii

După mai bine de un an în care au luptat nu doar pentru replantarea teilor pe bulevardul Ștefan cel Mare, dar și pentru o mai bună gestionare a spațiilor verzi în Iași și pentru o administrație publică mai transparentă, grupul de cetățeni Iașul iubește teii continuă să pună presiune pe autoritățile publice pentru ca Iașul să aibă din nou teii. Citește știrea pe larg.

În PAS cu justiția socială

CeRe lucrează cu 4 organizații neguvernamentale din România oferind sprijin în derularea a patru campanii pe subiecte de justiție socială. Suntem mândri să stăm alături de oameni care lucrează pentru a face cu adevărat o lume mai bună. Citește știrea pe larg.

Luptă pentru strada ta

Grupul civic "Lupta pentru strada ta" este una dintre inițiativele pe care le susținem prin PAS (mai multe despre acest serviciu aici). Cetățenii din grup își doresc oprirea construcției unei clădirii de 10 etaje din zona Al. Luncșoara, sectorul 2. Primul pas pe care îl urmăresc este să obțină documentele ce stau la baza aprobărilor pentru această construcție – autorizație, certificat de urbanism, avize. Îi puteți urmări aici.

Bugete locale accesibile în București

Bucureștiul are 6 primării de sector și o primărie generală. Toate aceste instituții au în gestiune bani publici. Cum, cât și pe ce se cheltuiesc acești bani ar trebui să constituie informații publice, așa cum prevede și legea (Legea 544/2001, Art. 5, aliniatul 1, bugetul local reprezintă o informație publică ce trebuie oferită din oficiu). Am cerut primăriilor să facă publice bugetele în format deschis, ce s-a întâmplat puteți citi aici.

Comunități și mai active pentru mediu

Începând cu 1 iulie 2013 am lucrat pe probleme de mediu alături de cele mai îndrăznețe organizații și grupuri civice. Și a fost o mare bucurie să le vedem cum cresc, cum își susțin punctul de vedere și cum aduc schimbări importante în comunitățile lor. Aflați mai multe despre succesele lor aici.

În perioada 10 – 24 iunie 2014 au avut loc întâlniri cu o serie de factori interesaţi în cadrul proiectului „Reforma pensiilor – de la experţi la public”. Discuţiile au plecat de la cele 3 alternative de reformă propuse în proiect şi de la concluziile forumului deliberativ cu cetăţenii. Citește știrea pe larg.

La începutul lunii mai (9-11 mai) a avut loc cea de-a doua întâlnire cu activiști din alte țări sub deviza Dialogue of the Squares (Dialogul Piețelor, proiect coordonat de CeRe în parteneriat cu Miliția Spirituală. De această dată am găzduit activiști din Bosnia și Herțegovina, Ucraina, Rusia, și din nou, Spania. Am vrut să înțelegem ce se întâmplă cu mișcările sociale și civice din aceste țări și ce am avea noi de învățat din ele. Citește mai departe.

Expoziție de fotografie și Cafenea Publică pentru locuitorii din Lacul Tei

Cetăţenii din grupul de inițiativă Lacul Tei au organizat o serie de activităţi care au avut ca principal scop identificarea de probleme cu care se confruntă locuitorii din acest cartier şi atragerea de noi membri în grup. Citește știrea pe larg.

>Situația juridică a cinematografului Favorit, sub lupa cetățenilor

În luna iunie grupul de inițiativă a pregătit o întâlnire prin care și-a propus să aducă la masa dialogului autoritățile responsabile de soarta cinematografului Favorit - RADEF România Film, Primăria Sectorului 6, Primăria Capitalei și Ministerul Culturii. Citește știrea pe larg.

>Locuitorii din Drumul Taberei au sărbătorit duminică, 20 iulie, Ziua Cartierului

Grupul de Inițiativă Callatis - Drumul Taberei a organizat pe data de 20 iulie 2014, “Ziua Cartierului în Parcul Istru” în sectorul 6. La eveniment au participat mai mult de 250 de oameni, dintre care peste 100 de copii, membri ai grupului de inițiativă și vecini de cartier. Citește știrea pe larg.

Premiul I pentru grupurile civice Callatis - Drumul Taberei si Lacul Tei la Gala Societății Civile

Două dintre grupurile de inițiativă cetățenească cu care lucrăm în cadrul programului de organizare comunitară au luat premiul I la Gala Societății Civile 2014, gală în care în mod tradițional sunt premiate ONG-urile. Citește știrea pe larg http://www.ce-re.ro/new/premiul-i-pentru-grupuri

Bucureștenii se revoltă împotriva primăriei care „modernizează” spațiile verzi prin defrișare

Un articol excelent, marca TOTB, despre bucureșteni care n-au rămas indiferenți când au văzut că le dispare zona verde din spatele blocului, au mobilizat comunitatea și au căutat cu fermitate răspunsuri de la autoritățile publice. Citește articolul aici.

Organizații neguvernamentale și grupuri informale de cetățeni au contestat decizia Ministrului Liviu Dragnea privind consultările publice pentru proiectele de urbanism. Citește știrea pe larg.

La sfârșitul lunii mai am avut parte de cea de-a doua întâlnire de strângere de fonduri a cercului donatorilor CeRe, în frumoasa mansardă a Fundației Friends for Friends. A fost din nou o experiență minunată pentru echipa noastră, plină de încurajare și entuziasm. Citește mai departe.

Colega noastră Nicoleta Chiriță, Coordonator Proiecte la CeRe, despre ce anume ar schimba dacă ar avea o baghetă magică

Ce aş face dacă aş avea o baghetă magică? Bineînţeles că aş face pace în lume, ca orice deţinător de puteri supranaturale sau orice miss Univers. Dacă bagheta mea nu s-ar epuiza totuşi cu una cu două, aş reveni pe plaiuri mioritice şi dintr-o mişcare, aş crea tabloul idilic al participării, aşa cum îl visez eu şi colegii mei de la CeRe – din idiotes (în greacă, persoane care nu se implică în viaţa publică) aş crea CETĂŢENI, din conglomerări umane aş crea COMUNITĂŢI, iar din politicieni aş crea cu adevărat REPREZENTANŢI ai intereselor cetăţenilor şi comunităţilor. Apoi desigur, împreună cu colegii, mi-aş lua o vacanţă binemeritată pe termen nelimitat, căci misiunea CeRe va fi fost îndeplinită.

interviul din emisiunea lui Luca Niculescu, cu doamna Marina Dragu, membru în grupul de inițiativă civică Lacul Tei. "În grupul nostru sunt oameni cu o voință extraordinară. Am învățat împreună cum să ne impunem punctul de vedere în fața autorităților."

Mulțumim tuturor celor care ați ales să susțineți CeRe prin 2%. Mesajele noastre sunt la fel de actuale, iar voi ne ajutați să le îndeplinim: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.191397224341935.1073741831.190827907732200 type=3

RSS . © CeRe 2008-2018    Termeni si conditii     Politica de securitate