home
Doneaza Online!
Depozitele CeRe
Intra in cont
Intra in cont si poti participa la site-ul CeRe
Nu ai cont?
Newsletter CeRe
Sunt de acord sa primesc mailuri CeRe

Toamna începe cu Târgul de inițiative cetăţeneşti

marţi, 18 iulie 2017

Pe 30 septembrie ne reîntâlnim la cea de-a patra ediție a Târgului de inițiative cetățenești, eveniment organizat de CeRe: Centrul de Resurse pentru participare publică şi RCB – Reţeaua Civică Bucureşti. La fel ca în anii precedenți, la Târg vor participa cele mai active grupuri de iniţiativă civică din Bucureşti şi reprezentanţi ai unor organizaţii sau comunităţi diverse, care aduc un suflu nou orașului. Agenda Târgului va include şi un atelier dedicat dialogului între reprezentanţi ai administraţiei publice şi participanţi, pe teme de interes pentru bucureşteni.

Târgul de initiative cetăţeneşti este un prilej pentru publicul larg de a-i cunoaşte pe oamenii care se implică în rezolvarea diverselor probleme ale comunităţii, prin responsabilizarea administraţiei publice. Fie că acţionează pentru rezolvarea numeroaselor probleme la nivelul cartierelor sau pentru rezolvarea unor subiecte precum lipsa de transparenţă decizională a administraţiei sau hărţuirea sexuală în universităţi, grupurile şi organizaţiile prezente la Târg redesenează harta Capitalei, transformând-o într-o hartă a implicării civice.

Printre iniţiativele civice prezentate anii trecuţi la Târg se numără: transformarea fostului Cinematograf Flacăra în Centru Cultural pentru copii, protejarea spaţiului verde din Parcul Circului şi organizarea unor activităţi care vizează construirea unei comunităţi cât mai puternice în cartierul Lacul Tei, acțiuni concrete pentru îmbunătăţirea calităţii vieţii în Prelungirea Ghencea – prin realizarea proiectului de infrastructură care ar decongestiona traficul auto, prevenirea unor construcţii incomode în locul spaţiilor verzi dintre blocuri etc. Totodată, agenda ediţiei trecute a inclus şi exemple de campanii mai ample despre drepturile comunităţii LGBTQ şi ale comunităţilor de etnie romă aflate în situaţii de risc precum abandonul şcolar sau evacuărilor abuzive.

Mai multe detalii despre iniţiativele civicele prezentate anul trecut găsiţi aici. Despre ediţia din 2016 găsiţi un material video aici.

RSS . © CeRe 2008-2018    Termeni si conditii     Politica de securitate