home
Doneaza Online!
Depozitele CeRe
Intra in cont
Intra in cont si poti participa la site-ul CeRe
Nu ai cont?
Newsletter CeRe
Sunt de acord sa primesc mailuri CeRe

Targul de initiative cetatenesti - Pentru oameni cu al șaselea simț – simțul civic!

luni, 15 iunie 2015

Pe 20 iunie 2015 vă așteptăm la cea de-a doua ediție a Târgului de Inițiative Cetățenești - Pentru oameni cu al șaselea simț – simțul civic!

Centrul de Resurse pentru participare publică (CeRe) organizează a doua ediție a Târgului de Inițiative Cetățenești în data de 20 iunie 2015, între orele 16.00 – 20.00, la Grădina Verona a Librăriei Cărturești.

Prin mesajul târgului – "Pentru oameni cu al șaselea simț: simțul civic" CeRe încurajează coagularea unor inițiative civice la nivelul Capitalei, dar și o deschidere din partea bucureștenilor pentru implicare în decizii publice, pentru rezolvarea diverselor probleme cu care se confruntă comunitatea.

Scopul evenimentului este de a crește vizibilitatea inițiativelor cetățenilor de la nivel de cartier, aducându-le în atenția publicului larg. Este, de asemenea, un prilej pentru grupurile de cartiere de a se cunoaște și a pune bazele unor colaborări viitoare.

Din programul târgului:

  • Calupuri de prezentări ce vor fi susținute de grupurile cetățenești și organizațiille participante
  • Lansarea ziarului "Cetateneste-te. Cere orasul inapoi” - Scopul ziarului este de a le oferi cetățenilor povești de succes, informații practice și inspirație în legătură cu felul în care se pot  organiza  să acționeze împreună pentru un interes comun. Prin acest ziar, comitetul de redacție format din cetățeni activi dorește să încurajeze multiplicarea inițiativelor civice.
  • Activități pentru copii facilitate de Asociatia Komunitas, studio BASAR.

La târg vor participa 15 grupuri de inițiativă cetățenească din București: Asociația Salvați Cartierele, Dămăroaia și Bucureștii Noi, Cetatean Sector 3, Cruciada Locatarilor, Grupul "Inițiativa Favorit", Grupul Salvati Parcul Drumul Taberei, Grupul Luptam pentru Aleea Lunguletu, Grupul Initiativa Civica Tudor Vladimirescu, Grupul de Iniţiativă Civică Lacul Tei, Grupul de Inițiativă Floreasca, Grupul Salvați Parcul Tineretului, Incotroceni – Oameni, Idei, Povești, Initiativa Prelungirea Ghencea, Lupta pentru strada ta, Youth Voice Romania

Organizațiile neguvernamentale participante în cadrul târgului: Agentia de Monitorizare a Presei, Ordinul Ahitectilor din Romania, Asociatia Salvati Bucurestiul, Asociatia Peisagistior din Romania, Asociatia Pro.Do.Mo, Buna dimineata, Bucuresti!, Funky Citizens, URBOTEECA, Studio Basar, Bucurestii Vechi si Noi

Partenerii târgului: Cărturești, Asociatia Komunitas, studio BASAR

A doua ediție a Târgului este organizată de Cere Participare în cadrul proiectului “Bucureștiul civic – pentru cetățeni cu simț critic”, proiect finanțat prin Fondul ONG în România.

RSS . © CeRe 2008-2012    Termeni si conditii     Politica de securitate