home
Doneaza Online!
Depozitele CeRe
Intra in cont
Intra in cont si poti participa la site-ul CeRe
Nu ai cont?
Newsletter CeRe
Sunt de acord sa primesc mailuri CeRe

Comunicat de presă - Grupul de iniţiativă civică „SALVAŢI PARCUL DRUMUL TABEREI”

joi, 16 iulie 2015

Grupul de iniţiativă civică „SALVAŢI PARCUL DRUMUL TABEREI” anunţă lansarea unei petiţii online cu privire la situaţia Parcului Drumul Taberei din Sectorul 6 al Municipiului Bucureşti. Petiţia poate fi semnată la adresa petitieonline.com/salvatiparculdrumultaberei şi vizează următoarele aspecte:

  1. Desfiinţarea spaţiilor expoziţionale construite de Primăria Sectorului 6 pe latura nordică a parcului şi plantarea unui număr de 162 de arbori în locul acestor spaţii expoziţionale (162 este numărul arborilor care au fost defrişaţi de Primăria Sectorului 6 în cadrul proiectului de reamenajare a parcului).
  2. Îndepărtarea rocilor amplasate de Primăria Sectorului 6 pe malul lacului din parc şi plantarea de sălcii în locul acestor roci.
  3. Suplimentarea locurilor de joacă şi a băncilor de agrement din parc.
  4. Montarea unor toalete publice civilizate cu auto-spălare în parc.
  5. Repunerea în funcţiune a fântânii arteziene şi redarea în folosință a hidrobicicletelor pe lacul din parc.

„Parcul nostru ar fi trebuit să aibă în primul rând copaci şi bănci, nu fiare şi betoane!” şi „Sectorul 6 este văduvit de spațiul verde absolut necesar pentru o viaţă decentă!”, susţin primii semnatari ai petiţiei.

Grupul de iniţiativă civică „SALVAŢI PARCUL DRUMUL TABEREI” a apărut în prima jumătate a anului 2014, ca reacţie la proiectul de reamenajare a Parcului Drumul Taberei şi la amânările repetate ale redeschiderii parcului. Parcul Drumul Taberei a fost închis pentru o perioadă de doi ani, iar lucrările de reamenajare efectuate de Primăria Sectorului 6 au condus la defrişarea a 162 de arbori şi la construirea unor spaţii expoziţionale care au redus în mod considerabil suprafaţa spaţiului verde din parc.

RSS . © CeRe 2008-2018    Termeni si conditii     Politica de securitate