home
Doneaza Online!
Depozitele CeRe
Intra in cont
Intra in cont si poti participa la site-ul CeRe
Nu ai cont?
Newsletter CeRe
Sunt de acord sa primesc mailuri CeRe

Interpretari dupa ureche ale economiei sociale, pe cheltuiala beneficiarilor

modificat joi, 06 iunie 2013

Coalitia ONGuri pentru Fonduri Structurale solicita Autoritatii de Audit revizuirea pozitiei privind eligibilitatea cheltuielilor realizate de catre beneficiarii proiectelor finantate pe axa 6.1. – dezvoltarea economiei sociale in ceea ce priveste cheltuielile aferente „subventii pentru angajati din intreprinderi sociale, transport, diurna si cheltuieli de medicina muncii” asa cum sunt definite in Ordinul privind stabilirea regulilor de eligibilitate si a listei cheltuielilor eligibile in cadrul operatiunilor finantate prin POSDRU nr.1117/august 2010.

Fundatia Alaturi de Voi Romania, organizatie membra a Coalitiei, are in implementare proiectul „Alianta pentru Dezvoltarea Economiei Sociale”, ID 51204 prin care a dezvoltat 3 unitati protejate in Iasi, Constanta si Tg. Mures. In cadrul acestora au fost create 74 de locuri de munca, din care 35 pentru tineri cu dizabilitati, in special persoane seropozitive HIV. In data de 30 mai 2013, Fundatia Alaturi de Voi Romania a primit scrisoarea standard de informare de la OIR Regiunea Nord Est nr. 4000 prin care au fost informati ca nu le-a fost validata suma de 905.177,24 lei aferenta cheltuielilor cu salariile, transport, diurna si cheltuielile de medicina muncii pentru angajatii din cele 3 unitati protejate, pe motivul ca Autoritatea de Audit considera ca „acest tip de cheltuieli nu sunt eligibile deoarece reprezinta costuri salariale ale angajatilor din Unitati Protejate Autorizate care au fost considerate eronat intreprinderi sociale si ca nu fac parte din echipa de implementare a proiectului”.

Coalitia ONGuri pentru Fonduri Structurale isi exprima sustinerea pentru Fundatia Alaturi de Voi Romania si considera ca este imperios necesara revizuirea pozitiei Autoritatii de Audit si emiterea de catre AMPOSDRU a unei instructiuni de clarificare a termenilor utilizati in domeniul economiei sociale pentru a preveni astfel de situatii de blocare a proiectelor si falimentare a actorilor sociali care au creat locuri de munca pentru categorii defavorizate.

Cititi aici scrisoarea completa.

RSS . © CeRe 2008-2018    Termeni si conditii     Politica de securitate