home
Doneaza Online!
Depozitele CeRe
Intra in cont
Intra in cont si poti participa la site-ul CeRe
Nu ai cont?

modificat vineri, 19 martie 2010

Proiect CeRe
Incurajarea participarii publice prin resurse locale
vezi toate

Scop

Cresterea capacitatii a 11 organizatii locale de a mobiliza comunitatea, de a-si aduce subiectele pe agenda publica, de a influenta decizia publica. In paralel, prin acest proiect CeRe si-a propus cresterea propriei capacitati de a actiona ca centru de resurse.

Rezultate

 • Asistati de CeRe:
  •  Asociatia Nationala pentru Copii si Adulti cu Autism, filiala din Craiova (ANCAAR) a convins Consiliul Local sa recunoasca nevoile speciale pe care le au copiii cu autism si sa sustina financiar Centrul de Zi pentru Copii cu Autism din Craiova.
  • Asociatia Pro Democratia - Clubul Focsani a convins Consiliul Local sa sustina financiar activitati desfasurate de organizatii neguvernamentale. In urma demersurilor APD Focsani, Consiliul Local a alocat suma de 350 000 RON pentru proiecte ale organizatiilor neguvernamentale si a adoptat un regulament transparent de alocare a acestor fonduri.
  • Coalitia Natura 2000 a convins Ministerul Mediului si Gospodaririi Apelor sa deschida dezbaterea cu privire la regimul ariilor protejate si la lista viitoarelor situri protejate Natura 2000. Dupa o etapa de cercetare riguroasa, Coalitia a propus Ministerului 27 de situri, dintre care 24 au fost incluse în lista adoptata de minister. Toate demersurile coalitiei au convins ministerul de necesitatea consultarii cu specialistii coalitiei, iar in urma consultarilor ce au urmat, ordonanta de guvern a fost modificata.
 • A realizat diagnoza organizationala pentru organizatiile implicate si le-a asistat pe acestea in realizarea unui plan pe termen scurt, de crestere a capacitatii de participare publica
 • A elaborat studiul "Exista participare publica in România?"
 • A participat la fondarea Coalitiei "ONGuri pentru Fondurile Structurale" in luna ianuarie 2006 si a facilitat eforturile de advocacy in relatia cu Autoritatile de Management.
 • A oferit asistenta Ministerului Administratiei, Internelor si Reformei Administrative in elaborarea programului operational sectorial pentru cresterea capacitatii administratiei.
 • A oferit asistenta Ministerului Administratiei, Internelor si Reformei Administrative in consultarea organizatiilor neguvernamentale interesate de programul de crestere a capacitatii administratiei.
 • A elaborat Manualul de Participare Publica - „Decizia publica in secolul 21 - Ghid practic de implicare a cetateanului in procesul de luare a deciziei publice".

 

[Proiectul "Incurajarea participarii publice prin resurse locale" a fost finantat de National Democratic Institute for International Affairs]

RSS . © CeRe 2008-2018    Termeni si conditii     Politica de securitate