sigla G3P

Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/cere/public_html/g3p/db_conn.php on line 7
 

Tinerii fac legea!

Initiatorul proiectului: Ministerul Tineretului și Sportului

Domeniu:

Dimensiunea proiectului:

Date de contact ale initiatorului

Adresa: Vasile Conta, nr. 16, București, www.mts.ro,
Telefon:
E-mail:
Fax:
Website:
Oras: București, în curând în toată țara

Autoritati vizate in cadrul proiectului
Direcții Județene de Sport și Tineret, organizații de tineret ale partidelor politice, organizații de tineret ale sindicatelor și patronatelor

Descriere scurta

Proces de consultare periodică a organizațiilor de tineret reprezentative la nivel național. În luna ianuarie avu avut loc trei evenimente de consultare cu următoarele teme: 6 ianuarie - actualizarea cadrului legislativ pentru tineri (http://mts.ro/noutati/andrei- popescu-deschide-seria-de-consultari-pe-tema-reglementarii-activitatii-de-tineret-in- romania/).
11 ianuarie - metodologia de finanțare a activităților de tineret prin concursul național și local de proiecte (http://mts.ro/noutati/au-inceput-discutiile-despre-metodologia-de- finantare-a-proiectelor-mts/)
Motivația: nevoia de a alinia politicile de tinere cu nevoile de la firul ierbii.

Parteneri in cadrul proiectului

Consiliul pe Probleme de Tineret

Durata proiectului

prezent

Numele proiectului

Tinerii fac legea!

Descrierea proiectului

"Cele trei evenimente au implicat reprezentanții structurilor reprezentative la nivel de tineret folosindu-se metode interactive de consultare: cafenea publică, open space structurat, grupuri tematice de lucru.
Întâlnirea de lucru despre legislația în domeniul tineretului s-a desfășurat într-un format inedit, folosindu-se metoda cafenelei publice specifică învățării non-formale. Participanții au interacționat în grupuri mici având ca sarcină discutarea unor tematici care să contureze direcțiile de schimbare dorite. S-au discutat pe rând: scopul acestei legi, cine beneficiază și cine implementează o astfel de lege, principiile care stau la baza legii și asigurarea resurselor necesare pentru desfășurarea activităților de tineret.
La întâlnirea pentru metodologie s-au dezbătut subiecte precum:
- posibilitatea de candida online

Modificari norme

Legile vizate pentru modificare în principal sunt: Legea tinerilor (350/2006), Legea privind înființarea centrelor de informare și consiliere pentru tineri (nr. 333 / 17.06.2006), Legea privind înființarea, organizarea și funcționarea Consiliului Național al Tineretului din România (nr. 351 / 21.07.2006) și Legea privind instituirea Zilei Naționale a Tineretului (nr. 425 / 28.10.2004).

Rezultate ale campaniei

Rezultate: propunere de text pentru modificarea Legii Tinerilor și pentru modificarea metodologiei de finanțare astfel încât să se asigure un mecanism mai simplu și cu un impact mai mare al finanțării. Obstacole: timpul foarte scurt la dispoziție, resursele limitate pentru a ajunge în teritoriu, atitudine de tip "nu se poate".
Lucrul de care ne mândrim cel mai mult: o ușoară schimbare în abordare. "Nu se poate" a devenit "este greu de pus în practică"

Continuare

Procesul de consultare va deveni care va implica cel puțin întâlniri lunare. În perioada următoare (în luna februarie) propunerile finale de text vor fi puse în consultare publică în fiecare din cele opt euroregiuni ale României.