sigla G3P

Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/cere/public_html/g3p/db_conn.php on line 7
 

Caravana "Autism Connect Romania"

Initiatorul proiectului: Asociatia “Help Autism”

Domeniu:

Dimensiunea proiectului:

Date de contact ale initiatorului

Adresa: B-dul Basarabia, nr.24, sector 3, Bucuresti
Telefon: 0720228551
E-mail: contact@helpautism.ro
Fax:
Website: www.helpautism.ro
Oras: Campania de advocacy s-a desfasurat in intreaga tara, avand drept scop crearea unei retele nationale de conectare a parintilor copiilor cu autism cu specialistii din domeniu.

Autoritati vizate in cadrul proiectului

Descriere scurta

Lipsa unui cadru care sa asigure interactiunea intre parintii copiilor cu TSA si psiho-terapeuti, medici, studenti, furnizori de servicii medicale, sociale si educationale; initierea unor actiuni de colaborare in retea si de invatare “inter-pares” in randul actorilor sociali reprezentativi in problematica autismului; facilitarea accesului la servicii specializate de terapie a copilului cu TSA precum si crearea unei baze informationale extrem de utila in sprijinul familiilor copiilor cu TSA, au fost doar cateva dintre aspectele determinante in procesul de advocacy. Este important de precizat si faptul ca, intreaga campanie “Autism Connect”, concretizata prin portalul www.autismconnect.ro este rezultatul a ani de activitate si implicare in problematica TSA, a cooperari intre oameni de buna credinta si dornici de a imbunatati viata persoanelor vulnerabile.

Parteneri in cadrul proiectului

Da, am avut parteneri toate entitatile cu ajutorul carora am creat reteaua Autism Connect, mentionate mai sus, dintre care amintim: ATCA, Camera Deputatilor, deputat Cristina Nichita, Ministerul Muncii, parintii copiilor cu autism etc.

Durata proiectului

iunie 2015 – prezent

Numele proiectului

Caravana "Autism Connect Romania"

Descrierea proiectului

Campania de advocacy a cuprins o paleta larga de activitati si actiuni menite sa contureze ceea ce numim astazi “Autism Connect”: de la intalniri consultative, sedinte de lucru interne pana la focus-grupuri, dezbateri, conferinte de presa, mese rotunde, ample discutii cu autoritati publice locale si nationale, sedinte in cadrul grupului interministerial de lucru pe problematica autismului etc. Platforma “Autism Connect”, produsul finit al campaniei de advocacy, are ca indicatori cuantificabili un numar impresionant de actori sociali implicati. Actualmente, pe portal sunt inregistrate 6472 de conturi dintre care: Crese = 132 Clinici = 984 Terapeuti (logopezi, kinetoterapeuti, etc.)= 345 Scoli = 3539 Gradinite = 1390 DGASPC = 45 ONG = 37 Promovarea proiectului in mediul virtual s-a realizat prin crearea paginii web dedicata campaniei http://www.helpautism.ro/helpautism-connect/help-autism-connect-implicarea-comunitatii-in-sprijinul-copiilor-cu-tsa si a Paginii de Facebook, precum si a portalului www.autismconnect.ro care intruneste virtual rezultatele campaniei de advocacy. Tot in cadrul campaniei a fost organizata Caravana „Autism Connect” cu scopul de a promova cauza copiilor cu autism in randul studentilor celor mai reprezentative centre universitare din tara: Bucuresti, Cluj, Iasi, Sibiu. Studenti ai Facultatilor de Psihologie si Stiinte ale Educatiei au fost informati despre importanta problematicii TSA, despre cum pot avea acces la serviciile oferite de „Autism Connect” si cat de importanta este implicarea lor activa in dezvoltarea si evolutia acestui segment de persoane vulnerabile.

Modificari norme

S-a rectificat bugetul municipiului pe anul 2015 pentru a aloca fonduri pentru burse și s-a adoptat o hotărâre de Consiliu Local pentru stabilirea numărului și cuatumului burselor.

Rezultate ale campaniei

Ne bucuram sa vedem ca lucrurile se misca. Oameni din diverse sectoare de activitate se alatura cauzei copiilor cu autism cu un scop comun: aceea de a fi invingatori impreuna. Conexiunile create in urma acestei campanii de advocacy ne-a demonstrat faptul ca, pentru a crea “binele comun” pe care ni-l dorim cu totii atat de mult, este nevoie de inter-conectare. Ne mandrim cu faptul ca, prin intermediul portalului "Autism Connect"oferim parintelui un instrument de lucru cu ajutorul caruia se poate face managementul lucrului de caz propriului copil.

Continuare

Aceasta campanie de advocacy reprezinta doar un prim pas in conturarea retelei nationale “Autism Connect”. Vizam imbunatatirea portalului precum si continuarea demersului de advocacy, cu scopul de a angrena un numar si mai mare de actori sociali si de a extinde paleta de servicii pe care acesta la ofera la momentul actual. Pe termen lung ne dorim ca studentii voluntari formati in cadrul campaniei sa dezvolte si sa se implice in programe de voluntariat si, dupa finalizarea studiilor, in localitatile din care provin, sa multiplice interventiile terapeutice in lucrul cu TSA. De asemenea, in viitor dorim ca aceasta retea sa contribuie si la crearea de conexiuni si la schimburi de bune practici si experiente care sa vina in beneficiul intregului sector. Dorim standardizarea serviciilor de interventie si ridicarea standardelor serviciilor sociale pentru copi