sigla G3P
 

Cea de-a IX-a ediţie a Galei Premiilor Participării Publice va avea loc pe 19 aprilie

 

O gală despre rezultatele pozitive ale implicării civice pentru comunităţi 

 

An de an la Gala Premiilor Participării Publice reușim să (re)descoperim puterea oamenilor: fie că aplaudăm un grup de cetățeni care a convins primarul să asfalteze o uliţă, fie o organizație care a reușit să schimbe o lege. Pentru că lucrurile în jur nu par a ne da motive de optimism, avem nevoie de o doză de inspirație și elan. O vom avea pe 19 aprilie, la ediția a IX a Galei.

CeRe premiază oamenii, grupurile de cetăţeni sau organizaţiile neguvernamentale care au schimbat ceva în bine pentru comunităţile din care fac parte, prin influenţarea unor decizii publice. Gala este deschisăşi instituţiilor publice care au demonstrat implicarea cetăţenilor în luarea diverselor decizii care-i privesc direct.

 

Oferim 10 premii alese de juriul Galei şi două premii speciale, din partea CeRe. Premiem oamenii şi organizaţiile care au influenţat procesul decizional şi au contribuit astfel la rezolvarea unor probleme din jur precum: lipsa de echitate şi nedreptăţile la adresa cetăţenilor din sistemul de sănătate sau educație, măsurile iresponsabile şi abuzive care vizează mediul înconjurător, lipsa de tranparenţă decizională în modul în care se cheltuiesc banii publici sau în legătură cu decizii care au impact major pentru cetăţeni aflaţi în diverse situaţii de vulnerabilitate.

 

“Anul trecut Gala a fost despre toţi acei oameni care au curajul de a aprinde lumina în comunităţile lor, atunci când nedreptăţile legislative şi bezna decizională au impact negativ asupra diverselor comunităţi. În 2018 vrem să vorbim despre solidaritate, ca sursă de putere colectivă. Ne dorim ca şi prin evenimentul de anul acesta să construim un spaţiu pentru promovarea celor mai tenace şi curajoase iniţiative civice din România şi totodată să avem o experienţă de inspiraţie, învăţare şi conectare între activiştii vizibili în spaţiul public în ultimul an şi diverşii iniţiatori de campanii civice mai puţin vizibile din Bucureşti şi din ţară.” Oana Preda, Director Executiv CeRe

 

 

Vezi poveştile de participare premiate anul trecut şi cum a fost la Gala din 2017.

 

 

Mulţumim juriului Galei din 2018

 

 

 • Dolores Neagoe, Director de Programe pentru Societate Civilă și Filantropie, Romanian - American Foundation
 • Cătălin Teniță, Zelist Monitor
 • Gabriel Bădescu, Profesor de ştiinţe politice, Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj
 • Dragoş Pătraru
  De „18 ani jurnalist de provincie”, cum se prezintă la el pe blog, Dragoş a plecat din business-urile de presă unde a fost cenzurat şi a crescut şi condus alături de prieteni publicaţii, pe care le-a îngrijit, de multe ori prin multă “muncă patriotică”. Şi-a început meseria la ziarul Prahova şi radio Contact, apoi şi-a făcut propriul ziar de sport, Fair Play de Prahova, iar mai târziu a înfiinţat săptămânalul AltPHel. În 2008 a preluat managementul postului de televiziune Prahova TV şi între timp a absolvit Comunicare şi Relaţii Publice la Facultatea de Litere, din cadrul Universităţii Bucureşti. Din 2012 realizează emisiunea “Starea naţiei”, mai întâi la România TV, iar în prezent la TVR.

 • Mircea Kivu, Sociolog, Editorialist, Fundația pentru Dezovoltarea Societății Civile
  Mircea Kivu este licenţiat al Facultății de Sociologie a Universităţii Bucureşti (1978) şi a absolvit în 1991 un masterat (DEA) în Demografie şi Ştiinţe Sociale la Ecole des Hautes Etudes en Sciences Sociales – Paris. Este cunoscut ca autor al mai multor lucrări şi articole de sociologie, principalul său domeniu de expertiză fiind cercetarea opiniei publice. Din 1992, a deţinut funcţii de conducere în mai multe institute de cercetare (IMAS Marketing şi Sondaje, Ipsos Interactive Services, Mercury Research). Este implicat în viaţa societăţii civile, fiind preşedinte al asociaţiei Centrul pentru Democraţie Participativă Plenum şi editorialist la România Liberă şi Dilema Veche.

 • Vintilă Mihăilescu, Antropolog, Școala Națională de Științe Politice și Administrative – SNSPA
  Absolvent al Facultății de Psihologie din București, Vintilă Mihăilescu este profesor de antropologie și director al Departamentului de Sociologie din SNSPA. Din 1998 este colaborator permanent al revistei Dilema Veche. Între 2005 şi 2010 a fost director general al Muzeului Ţăranului Român. În 2007 a fost decorat de Preşedintele României cu Ordinul Meritul Cultural în rang de Mare Ofiţer.

 • Laurențiu Colintineanu, Consultant în dezvoltare organizațională
  Laurenţiu Colintineanu este jurnalist. A lucrat cu ABC News, New York Times si Al Jazeera, printre altii. A câștigat mai multe premii de jurnalism, burse naționale și internaționale. A fost inclus de două ori în Top 100 oameni din România care mișcă țara în bine, categoria Media.

 • Andra Maria Dobre, Agenția Națională pentru Programe Comunitare în domeniul Educației și Formării Profesionale
  Andra este o persoană curioasă din fire, pasionată de educație sub toate formele și mai ales în toate contextele formal, nonformal și informal. În prezent coodonează departamentul care se ocupă de comunicare, promovare, diseminare și exploatare a rezultatelor programului Erasmus+, în cadrul ANPCDEFP – Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale. “Transformăm România prin învățare” este în același timp atât viziunea agenției în care activează, cât și un motto asumat personal. Andra crede în voluntariat și în studiul în altă țară pe care le consideră esențiale în dezvoltarea personală și profesională.

 • Irina Zamfirescu, activist, Coordonator Programe Bună Guvernare, ActiveWatch
  De zece ani în sectorul non-guvernamental și de opt activistă pentru drepturile omului, Irina Zamfirescu este fiica uneia dintre câștigătoarele CeRe. La rândul ei, la cea de-a treia ediție a G3P a primit premiul special din partea CeRe, faptă de vitejie pe care o folosește des pentru a vorbi despre ea. În afara activismelor, este doctorand la Facultatea de Sociologie și voluntar pentru OPTAR.

 • Marian Ursan, Asociaţia Carusel
  Activist în domeniul HIV/SIDA din 1996, Marian Ursan este recunoscut la nivel national şi regional pentru contribuţia adusă la dezvoltarea programelor de reducere a riscurilor (Harm Reduction) în rândul persoanelor implicate în sexul comercial şi a celor care consumă droguri injectabile. Este absolvent al Facultăţii de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei, al masterului Managementul Serviciilor de Sănătate şi Sociale şi al Şcolii Doctorale de Sociologie, Universitatea din Bucureşti.

 • Alina Tudor, Specialist Sustenabilitate, ENEL Romania
 • Tudor Mușat, Jurnalist, Digi24
  Tudor Mușat este jurnalist de radio și televiziune de peste 20 de ani. În prezent este realizator de emisiuni la Digi24. A realizat talk-show-uri la Realitatea TV și Alpha TV, la posturi de radio ca Realitatea FM și Radio Total și a lucrat ca redactor la Secția Română a BBC World Service. Este un bun cunoscător al mediului politic și al societății civile, iar la interviurile și dezbaterile pe care le realizează participă majoritatea personalităților publice. Tudor este și trainer autorizat CNFPA (ANC) și susține diferite cursuri de comunicare. A fost profesor la Școala de televiziune MediaFEM, un proiect finanțat din fonduri europene, iar acum pregătește reporteri TV la The NEST Project. În afara activității în presă, este voluntar implicat în câteva proiecte legate de educație și asistență socială.

Romanian - American Foundation

Romanian - American Foundation

Enel Romania

Enel România

ANPCDEFP

ANPCDEFP

Universitatea Babes – Bolyai

Universitatea Babeș – Bolyai

Parteneri Media:

Radio France Internationale

RFI Romania

Stiri ONG

Stiri ONG

TEDx Eroilor

TEDx Eroilor

Rezistenta TV

Rezistenta TV

 

 

Mulţumim donatorilor individuali care susţin Gala din 2018. Dacă doreşti să susţii financiar organizarea evenimentului, o poţi face aici

 

 

 

 

 

 

 

MASS MEDIA

 

VIDEO