home
Doneaza Online!
Depozitele CeRe
Intra in cont
Intra in cont si poti participa la site-ul CeRe
Nu ai cont?
Newsletter CeRe
Sunt de acord sa primesc mailuri CeRe

Este o prioritate pentru Guvernul Romaniei utilizarea fondurilor POS DRU?

modificat joi, 12 mai 2011

CoalitiaONGuri pentru Fonduri Structurale, Blocul National Sindical si Confederatia Natioala Sindicala “Cartel ALFA” au solicitat astazi Guvernului Romaniei, in cadrul unei conferinte de presa, masuri urgente de corectare a problemelor grave de functionare a Programului Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane.

 

“Pericolul pentru noi, ca tara, nu tine numai de pierderea unor sume importante de bani pe actuala perioada de programare, ci riscam ca alocarea financiara pentru Romania sa fie redusa in perioada 2014-2020, din cauza cauza absorbtiei scazute de acum.” a declarat Petru Dandea, Vicepresedinte Cartel ALFA.

 

Declarativ, absorbtia fondurilor structurale este o prioritate asumata de Guvernul României. In  practica, alocarea de resurse (in primul rând resurse umane competente), legislatia, mecanismele de implementare si atitudinea factorilor de decizie fata de beneficiarii POSDRU, demonstreaza lipsa de viziune, de profesionalism si de minima preocupare pentru aplicarea bunelor practici din alte tari ale Uniunii Europene in domeniu.

 

Aici documentul care cuprinde problemele identificate de beneficiarii de proiecte cofinantate prin POS DRU, impreuna cu solicitarile lor privind rezolvarea acestora.

RSS . © CeRe 2008-2018    Termeni si conditii     Politica de securitate