home
Doneaza Online!
Depozitele CeRe
Intra in cont
Intra in cont si poti participa la site-ul CeRe
Nu ai cont?
Newsletter CeRe
Sunt de acord sa primesc mailuri CeRe

Direcţionează 2% către CeRe şi poți da putere numerelor

modificat joi, 13 aprilie 2017

cover Directioneaza 2% pentru CeRE

La CeRe spunem deseori despre cât de imprtantă este forţa numerelor, atunci când oamenii îşi propun să schimbe în bine diverse probleme ale comunităţii.

Oamenii pe care îi susţinem se implică în deciziile publice și, încet-încet, au reușit să echilibreze relația dintre cetățean și autorități.

Cu atât puterea numerelor va creşte, cu atât se va înclina balanţa decizională către ceea ce-şi doresc cu adevărat cetăţenii când se iau decizii în numele lor.

Acum 10 ani, când s-a născut CeRe, nu existau grupuri civice în Bucureşti. Am contribuit la formarea primelor 4 grupuri de iniţiativă, în cartierele bucureştene. Acum lucrăm cu peste 20 de grupuri de iniţiativă cetăţenească pentru care acordăm punctual sau pe termen lung asistenţă gratuită în advocacy. Recent s-a născut Reţeaua Civică Bucureşti, am ajutat grupurile de iniţiativă să fie împreună. Numerele au crescut.

2% nu este doar un număr, un procent. Pentru noi este contribuția ta la schimbare. Vom putea ajuta mai mulți oameni să-și convingă primarii, consilierii sau parlamentarii că ceea ce nu merge bine în jur trebuie și poate fi reparat.

Formularele pentru direcționarea a 2% din impozit

Cererea 230 (link spre formular)

Se completează de mână, în două exemplare, din care unul rămâne la contribuabil. Cererea se depune direct la registratura organului fiscal sau la oficiul poştal, prin scrisoare recomandată.

Declaratia 200 (link spre formular)

Se completează în două exemplare, din care unul rămâne la contribuabil. Declaraţia se depune direct la registratura organului fiscal sau la oficiul poştal, prin scrisoare recomandată.

Datele CeRe pentru completarea formularelor.

Denumire entitate nonprofit: Fundaţia Centrul de Resurse pentru participare publică
Cod de identificare fiscală a entităţii nonprofit: 18667750
Cont bancar (IBAN): RO53INGB0000999905393254 deschis la ING Bank

Data limită de depunere este 25 mai 2017.

Ne găseşti şi aici. Mulţumim!

 

_____

Cat ma costa sa directionez 2%?

Nu va costa nimic. 2% nu este o donaţie şi nu implică niciun fel de cost pentru dumneavoastră : banii pe care alegeţi să îi orientaţi către un ONG ar reveni oricum statului. Altfel spus, sunt bani pe care ii platiti oricum, insa acum aveti posibilitatea de a decide catre cine se duc.

Unde depun formularele?

Adresele Administratiei de care apartineti prin domiciliul fiscal le uteti gasi la: http://www.fpmr.ro/uploads/Pdf/Lista%20Administratiilor%20Financiare%20din%20Romania.pdf


Exista doua formulare; care e diferenta dintre ele si pe care trebuie sa il completez?

Completati declaratia 230 daca veniturile dvs. provin exclusiv din salarii, si declaratia 200 daca ati obtinut in anul precedent si alte venituri decat salariile (de ex. chirii, venituri din drepturi de proprietate intelectuala, venituri din profesii libere etc).

Ce suma trebuie sa trec in casuta „Suma - lei"?

Daca nu cunoasteti suma exacta pe care o puteti directiona catre organizatia aleasa, lasati casuta libera, iar suma va fi calculata de Administratia Financiara.

RSS . © CeRe 2008-2018    Termeni si conditii     Politica de securitate