home
Doneaza Online!
Depozitele CeRe
Intra in cont
Intra in cont si poti participa la site-ul CeRe
Nu ai cont?

modificat marţi, 12 ianuarie 2010

Proiect CeRe
Participarea publica de la poveste la realitate
vezi toate

Ce ne-am propus

Acest proiect pleaca de la constatarile Studiului Participarea Publica intre legislatie si eficienta, editat de CeRe in 2008 si isi propune sa ajute 6 primarii sa imbunatateasca participarea oamenilor la luarea deciziilor publice.

Parteneri

Pentru a transforma participarea publica din poveste in realitate CeRe lucreaza cu Primariile din Boldesti Scaieni (Prahova), Mioveni si Corbi (Arges), Contesti (Dambovița), Andrasesti si Cazanesti (Ialomita).

Evaluarea modului in care cetatenii sunt implicati in luarea hotararilor pentru comunitate


Activitati

  •  Recomandari de imbunatatire a comunicarii dintre administratie si locuitori, pe baza evaluarii de mai sus.
  •  Organizarea unui curs pentru reprezentanti ai administratiei din cele 6 localitati pe tema „Participarea cetatenilor la decizia publica"
  •  Organizarea de evenimente in fiecare dintre cele 6 localitati, evenimente prin care cetatenii sa-si spuna opiniile despre decizii pe care primariile urmeaza sa le ia.
  • Organizarea unui seminar „lectii invatate" pentru schimb de experienta.
  • Publicarea unor studii de caz despre 3 dintre localitatile implicate.
  • Organizarea cate unui curs, in fiecare localitate, pentru cetatenii care doresc sa  urmareasca activitatea administratiei si sa lupte pentru interesele comunitatii.

Stadiu

Pina acum, CeRe a avut doua vizite in fiecare dintre cele 6 localitati pentru a evalua masura in care cetatenii sunt implicati in luarea deciziilor publice. Pentru realizarea evaluarii, reprezentantii CeRe au avut discutii atat cu reprezentanti ai administratiei cat si cu cetateni.

Dupa ce a ascultat opiniile "ambelor parti" CeRe a realizat, pentru fiecare Primarie in parte, cate un set de recomandari pentru imbunatatirea implicarii locuitorilor in luarea deciziilor.

Ulterior, cate doi - trei reprezentanti a patru dintre cele sase administratii implicate au participat la o sesiune de instruire pe tema Comunicarea cu cetatenii si metode inovative de consultare publica. La finalul cursului, participantii si-au planificat noi consultari publice. 

CeRe asista in aceasta perioada administratiile implicate in proiect sa organizeze procesele de consultare planificate si pregateste seminarii publice in cadrul carora cetatenii vor afla mai multe despre ce drepturi au in relatie cu administratia locala.

 

Finantator: Balkan Trust for Democracy finanteaza acest proiect cu 25,000USD.  


      

RSS . © CeRe 2008-2018    Termeni si conditii     Politica de securitate