home
Doneaza Online!
Depozitele CeRe
Intra in cont
Intra in cont si poti participa la site-ul CeRe
Nu ai cont?

modificat vineri, 11 decembrie 2009

Proiect CeRe
Consultarea publica in elaborarea legilor
vezi toate

Scop

Scopul proiectului a fost modificarea Legii 24/2000 si a regulamentelor celor doua camere pentru a include consultarea publica in procesul de elaborare de legi.


Rezultate

  • CeRe a editat studiul "Participarea publica in Parlamentele tarilor europene".
  • S-a reusit introducerea propunerilor de modificare a regulamentelor celor doua Camere pe agenda Comisiilor pentru regulament din Camera Deputatilor si Senatului.
  • S-a organizat in cadrul Parlamentului masa rotunda "Este consultarea publica o necesitate?". Aceasta activitate si-a propus reunirea in cadrul unei discutii a deputatilor, senatorilor, expertilor parlamentari si guvernamentali, ai Consiliului Economic si Social si reprezentantilor organizatiilor neguvernamentale. 30 de participanti (parlamentari, experti parlamentari, reprezentanti ai UPP, ai Guvernului, ai Consiliului Economic si Social si reprezentanti ai ONG-urilor) au dat curs invitatiei.
  • 72 de organizatii neguvernamentale au semnat o Petitie cu scop comun.
  • 11 organizatii neguvernamentale au semnat si "urmarit" impreuna un Protest adresat Senatului. Ca urmare a acestui protest Senatul a raspuns in mod oficial cererilor protestatarilor.
  • In perioada 24-26 aprilie a fost organizata expozitia "Iata ce pierdeti!" expozitie de materiale (studii, analize, fotoreportaje, afise, etc.) care a dorit sa demonstreze expertiza sectorului neguvernamental ce ar trebui fi folosita in elaborarea legilor si care se pierde prin lipsa mecanismelor de consultare publica. Expozitia a fost organizata in fata salii de plen a Camerei Deputatilor, sala in care au loc si sedintele comune ale celor doua Camere ale Parlamentului.
  • 420 de parlamentari si 150 de angajati ai parlamentului au aflat despre expertiza pe diferite domenii de activitate a peste 40 de organizatii neguvernamentale.

 

[Proiectul "Consultarea publica in elaborarea legilor" a fost finantat de Fundatia pentru o Societate Deschisa]

Galerie

Expozitia Expozitia "Iata ce pierdeti!" 1 Expozitia Expozitia "Iata ce pierdeti!" 2 Expozitia Expozitia "Iata ce pierdeti!" 3
Expozitia Expozitia "Iata ce pierdeti!" 4 Expozitia Expozitia "Iata ce pierdeti!" 5 Expozitia Expozitia "Iata ce pierdeti!" 6
Masa rotunda Masa rotunda
RSS . © CeRe 2008-2018    Termeni si conditii     Politica de securitate