home
Doneaza Online!
Depozitele CeRe
Intra in cont
Intra in cont si poti participa la site-ul CeRe
Nu ai cont?

modificat vineri, 27 ianuarie 2017

Proiect CeRe
Comunități în creștere
vezi toate

Un proiect de dezvoltare civică pentru București, în parteneriat cu Primăria Lausanne (Elveția) și Asociația Media DoR (Decât o Revistă).

 

Discutăm intens în spațiul public despre modul în care Primăriile și Consiliile Generale și de Sector din Capitală ar trebui să fie mai transparente, mai ușor accesibile pentru cetățeni, să consulte comunitatea în construirea proiectelor de interes public, despre nevoia de cetățeni implicați, despre responsabilitate.

 

Într-o perioadă de efervescență civică, în care numărul de grupuri de inițiativă și de organizații care își doresc să fie implicate în decizia publică este în creștere, o discuție despre cum poate fi structurat acest dialog și ce mecanisme de comunicare constantă pot fi construite ar aduce beneficii tuturor părților.

De aceea, CeRe a inițiat un proiect în parteneriat cu Primăria Lausanne (Elveția) care are o experiență bogată de comunicare și consultare cu cetățenii, în special pe proiecte de infrastructură urbană, folosind instrumente alternative referendurilor locale. Ș în parteneriat cu Asociația Media DOR pentru a transpune informația relevantă într-un limbaj atractiv și accesibil pentru publicul larg.

Obiectivul proiectului este să contribuie la dezvoltarea unui dialog între cetățeni și administrația publică locală la nivel de Capitală.

Câteva din activitățile cheie ale proiectului sunt:

  • Activități de creștere a capacității grupurilor de inițiativă din Capitală de a interveni în decizia publică locală
  • Primirea unei delegații din Lausanne pentru a prezenta modul în care executivul și consilierii locali elvețieni își organizează comunicarea cu cetățenii. Delegația va include reprezentanți ai autorității publice și ai organizațiilor locale care vor participa la o masă rotundă și la întâlniri bilaterale
  • O vizită de studiu la Lausanne pentru un schimb de experiență și explorarea aprofundată a modului de lucru elvețian și a altor oportunități viitoare de colaborare
  • Construirea unei hărți a proiectelor din Capitală care au apărut ca rezultat al intervenției directe a cetățenilor.
  • Elaborarea unui ghid de acțiune juridică pentru grupurile de inițiativă cetățenească.
  • O dezbatere cu privire la viziunea cetățenilor față de prioritățile de dezvoltare ale Capitalei.

Activităţi din proiect:

Ştiri în mass-media online, TV, blogguri ( inclusiv VIDEO):

Proiectul co-finanțat printr-un grant din partea Elveției prin intermediul Contribuției Elvețiene pentru o Uniune Europeană extinsă. Perioada de derulare: aprilie 2015 – septembrie 2016.

Informații suplimentare pot fi găsite pe www.swiss-contribution.ro sau www.swiss-contribution.ch/romania.

RSS . © CeRe 2008-2018    Termeni si conditii     Politica de securitate