home
Doneaza Online!
Depozitele CeRe
Intra in cont
Intra in cont si poti participa la site-ul CeRe
Nu ai cont?
Newsletter CeRe
Sunt de acord sa primesc mailuri CeRe

CeRe Newsletter, iulie 2013

modificat vineri, 06 septembrie 2013

Donează pentru CeRe la Swimathon pentru “Un oraș al nostru, NU moșia lor”!

Vino pe 6 iulie, între orele 11.30 – 13.00 la Complexul Sportiv Național Lia Manoliu și susține echipa de înotători CeRe. Poți fi susținător și până la eveniment printr-o donație online. Fie că optezi să contribui cu o sumă fixă, fie că alegi să calculezi suma în funcție de numărul de bazine, te implici alături de noi în lupta pentru un oraș în care autoritățile să asculte vocea cetățenilor.

Cea de-a cincea ediție a Galei Premiilor Participării Publice (G3P) va avea loc în primăvara lui 2014

În Romania se poate. Am spus-o și o mai spunem. În România există cetățeni care trec dincolo de pragul propriei uși și iau atitudine pentru a schimba ceva în comunitatea lor, există organizații care luptă pentru schimbări durabile pentru beneficiarii lor și există autorități care își întreabă cetățenii înainte de a lua o decizie. Gala Premiilor Participării Publice nu este o scenă pe care îi vedem an de an pe oamenii care ne inspiră. Este o dovadă că participarea publică din România ar trebui să fie o constantă, nu o excepție.

Coaliția ONGuri pentru fonduri structurale

Interpretări dupa ureche ale economiei sociale, pe cheltuiala beneficiarilor: Coaliția ONGuri pentru Fonduri Structurale a solicitat Autorității de Audit revizuirea poziției privind eligibilitatea cheltuielilor realizate de către benificiarii proiectelor finanțate pe axa 6.1

Cetățenii din grupurile de inițiativă Favorit și Callatis, premiați în luna iunie la Gala Societății Civile

Cetățenii din grupurile de inițiativă Favorit și Callatis au ocupat pe 3 iunie scena Galei Societății Civile. Premiul II a fost câștigat de grupul de inițiativă Favorit, pentru proiectul 'Favorit Renaște', iar premiul I a fost câștigat de către grupul de inițiativă Callatis, pentru proiectul 'Reamenajarea parcului Istru'.

Încă o dovadă că oamenii pe care i-am premiat la G3P merită să fie modele pentru ceilalți

„Mici comunităţi adormite sunt trase după ele de lideri adevăraţi, care reuşesc să facă mai mult decât autorităţile. Nu au funcţii, nu sunt bogaţi, dar îşi urmăresc cu atâta ardoare scopurile, încât toţi oamenii comunităţii simt nevoia ca, unul câte unul, să se încoloneze în spatele lor. Este şi cazul unei femei simple dintr-o comună gălăţeană care, de una singură, a creat un centru de asistenţă pentru copiii cu handicap.”

Cetățenii care au modificat cu succes agenda autorităților

Omul sfințește locul. Cetățenia activă dă rezultate concrete și are puteri incredibile să fie replicată atâta vreme cât oamenii, în „luptele” lor diverse cu autoritățile, își păstrează cu perseverență și optimism convingerea că „se poate”. Se poate să ne facem vocea auzită în decizii publice care ne privesc direct, cetățeni și comunități, se poate să transmitem mai departe aceste povești de succes, se poate să facem ca participarea publică din România să fie mai degrabă o constantă, nu o excepție.

Poveștile de succes ale cetățenilor ne ridică cel mai adesea moralul și ne demonstrează că lucrurile funcționează atunci când mergi la primărie și zici tare ce te doare. Grupurile de inițiativă cu care lucrăm ne arată constant că se poate să-i convingem pe cei aleși să ne reprezinte să-și facă mai bine treaba pentru comunitate.

În luna mai, cetățenii din Grupul de Inițiativă „Oponenta Proiect Străpungere - Ciurel - A1”, susținuți de Asociația Salvați Bucureștiul și de Centrul de Resurse pentru participare publică, au obținut în instanță stoparea proiectului „Străpungere-Ciurel-A1” . Campanie susținută de CeRe prin programul PAS.

Cetățenii din satul Mărginenii de Jos, comuna Filipeştii de Târg, judeţul Prahova, au convins primăria să informeze populația despre riscul apei contaminate din fântânile publice asupra sănătății oamenilor. Campanie susținută de CeRe prin programul PAS.

În urma unei campanii susținute, Asociația Legio Lex Populi din comuna Filipeștii de Târg, județul Prahova, a convins Primăria să modernizeze și să redeschidă biblioteca din comună. Campanie susținută de CeRe prin programul PAS.

Încă un succes pentru cetățeni și programul PAS - Primarul Emil Boc a declarat că traficul auto în jurul lacului din Gheorgheni va fi interzis definitiv și a recunoscut că 'hotărârea a venit și ca urmare a solicitărilor din partea organizațiilor civice'. Felicitări Sos Lacurile Gheorgheni!

După 6 luni de insistențe, 2 petiții, o interpelare la ședința Consiliului Local din sectorul 6, cetățenii din grupul „Inițiativa Civică Callatis – Drumul Taberei” au reușit să convingă autoritățile să îngrădească trotuarul din jurul Școlii 279 cu stâlpi de protecție, pentru siguranța copiilor lor.

Antidotul pentru apatie

Un material video despre 7 obstacole care ne împiedică să fim cetățeni activi și să luăm parte la deciziile publice care ne privesc. Doar ca exemplu, Dave Meslin (care susține prezentarea TED) prezintă cum ar arăta o reclamă la Nike dacă firma ar acorda aceeași importanță publicului larg, importanță pe care o acordă de obicei autoritatea locală când organizează o 'consultare'. Un film de 7 minute, cu subtitrări în 37 de limbi (inclusiv română, arabă, rusă și turcă).

RSS . © CeRe 2008-2018    Termeni si conditii     Politica de securitate