home
Doneaza Online!
Depozitele CeRe
Intra in cont
Intra in cont si poti participa la site-ul CeRe
Nu ai cont?
Newsletter CeRe
Sunt de acord sa primesc mailuri CeRe

Trenul trece si prin Campia Turzii

modificat luni, 08 aprilie 2013

Trenul trece şi prin Câmpia Turzii

Asociația pentru Protecția Consumatorilor Câmpia Turzii, susţinută de ANBCC - Asociaţia Naţională a Birourilor de Consiliere pentru Cetăţeni, îşi propune să convingă autorităţile publice să construiască un pasaj subteran care să ofere posibilitatea cetăţenilor oraşului Câmpiei Turzii să treacă în condiţii de siguranţă liniile de cale ferată.

Demersurile lor sunt sprijinite de CeRe prin programul PAS.

 


Povestea

Cartierul Şarât din Câmpia Turzii, judeţul Cluj este izolat de restul oraşului prin liniile de cale ferată. Există un singur drum ocolitor, prevăzut cu barieră, însă fără trotuar. Din această cauză, locuitorii cartierului (aproximativ 5.000) sunt obligaţi la un ocol de 3 km pentru a traversa liniile de cale ferată în mod regulamentar. Practica locului este însă de a traversa liniile de cale ferată prin locurile nepermise, punându-şi astfel viaţa în pericol. Grupul afectat este un întreg cartier care nu are o legătură pietonală cu oraşul, dar mai ales copiii care trec zilnic la şcoală.

Asociaţia pentru Protecţia Consumatorilor şi cetăţenii cartierului Şarât vor să determine autorităţile publice direct responsabile (CFR S.A. şi Ministerul Transporturilor) să asigure condiţii sigure de traversare a şinelor de cale ferată din oraş, prin construirea unui pasaj subteran.

În februarie 2013, grupul civic a organizat o sesiune de responsabilizare pe tema condiţiilor de traversare a şinelor de cale ferată din oraş. Reprezentanţi ai autorităţilor publice locale, Primar, Viceprimar, consilieri locali, reprezentanţi ai CFR precum şi ai Consiliului Judeţean Cluj au fost prezenţi la discuţiile cu privire la identificarea de soluţii viabile şi punerea lor în practică.

Peste 400 de cărţi poştale cu invitaţia la eveniment au fost trimise celor direct responsabili de rezolvarea problemei - Directorul General al CFR S.A, Dimitris Sophocleous şi Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii, Relu Fenechiu.

Cetăţeni au primit din nou promisiuni de la autorităţi: alocarea de fonduri din bugetul local pentru evaluarea situaţiei, alocarea unei sume de bani din bugetul CFR pentru construirea provizorie a unei treceri pietonale la nivel cu calea ferată. De asemenea, autorităţile prezente au promis că vor colabora pentru a ajunge la o soluţie optimă.
Primul succes a şi fost înregistrat, Primăria Câmpia Turzii a alocat suma de 15.000 lei în bugetul local pe 2013 pentru un „Studiu de soluţii privind fluidizarea traficului 15.000 pietonal între Cartierul Şarât şi restul municipiului."

Grupul civic va urmări ca şi celelalte promisiuni să fie respectate.

RSS . © CeRe 2008-2018    Termeni si conditii     Politica de securitate