home
Doneaza Online!
Depozitele CeRe
Intra in cont
Intra in cont si poti participa la site-ul CeRe
Nu ai cont?

modificat vineri, 07 octombrie 2011

Proiect CeRe
Buturuga mica rastoarna carul mare
vezi toate

Scop

Cresterea capacitatii ONG-urilor locale de a milita pentru cauzele lor.

In cadrul acestui proiect CeRe a lucrat cu 10 organizatii locale, cu experienta limitata de advocacy, organizatii care lupta pentru cauze ce pot sa fie abordate si prin aceasta metoda. Acestea au fost sustinute in asa fel incat sa poata pune presiunea necesara asupra autoritatilor publice locale in lupta pentru cauzele lor si ale beneficiarilor lor.

Activitati

 • Selectarea a 10 organizatii neguvernamentale beneficiare,
 • Organizarea unui seminar de instruire pe tema advocacy. La aceasta intalnire, fiecare organizatie si-a construit propriul plan de advocacy pentru cauza sa.
 • Organizarea unui seminar de instruire pentru ONG-urile participante in proiect pe tema coalitii.
 • Organizarea unui seminar de instruire pentru ONG-urile participante in proiect pe tema relatii publice si relatii cu mass media.
 • 7 campanii locale de advocacy. 7 dintre cele 10 ONG-uri au primit asistenta si consultanta din partea CeRe in desfasurarea campaniilor de advocacy planificate.
 • Seminar „lectii invatate". O sesiune de o zi in cadrul careia organizatiile beneficiare, impreuna cu membri ai comunitatilor lor, au reflectat la experienta prin care au trecut.
 • Realizarea unei colectii cu studii de caz continand 5 povesti de succes selectate din cadrul proiectului.

Pe parcursul unui an, cele 10 organizatii implicate in proiect au muncit cu spor pentru:

 1. Asociatia pentru Initiative de Dezvoltare a Comunitaţilor din Oltenia de Nord (IDCON ) - Arcani, Gorj: Infrumusetarea localitatii prin intretinerea corespunzatoare a spatiului verde pe domeniul public 
 2. Asociatia Hercules - Costesti, Arges: Preluarea de catre Consiliul local a costurilor serviciilor sociale prin plata utilitatilor si salariilor personalului implicat in activitatea cu copiii din Centru.
 3. Asociatia Transfrontaliera Pro Dezvoltare - Sannicolau Mare, Timis: Dezvoltarea de modalitati de participare a tinerilor in sesizarea si rezolvarea unor probleme ale comunitatii din Sannicolau Mare.
 4. Asociatia Europeana pentru Apararea Drepturilor Omului (AEPADO) - Bucuresti: Modificarea "cadrului de reglementare" de catre Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti pentru obligativitatea, in sarcina conducerii liceelor, de a asigura resursele materiale necesare initierii si derularii de activitati extrascolare in vederea promovarii/sustinerii tinerilor din liceele bucurestene.
 5. Grupul informal A.B.C. Afumati - Afumati, Dolj: Crearea a trei spatii de joaca pentru copii la nivelul fiecarui sat component al comunei.
 6. Rain Care - Fundatia Pentru Ingrijiri Integrate din Romania - Slatina, Olt: Continuarea activitatii Centrului Regional de Expertiza in domeniul Ingrijirilor Paliative (Centrul C.R.E.I.P.) dupa inchierea proiectului Repacaro, prin obtinerea finantarii cheltuielilor de functionare din partea Consiliului Local al Municipiului Slatina
 7. SM SPEROMAX ALBA - Alba-Iulia, Alba: Combaterea discriminarii persoanelor cu nevoi speciale de accesibilitate redusa sau inexistenta in spaaiile publice din Alba Iulia prin realizarea la nivelul comunitatii albaiuliene a unei campanii de accesibilizare a spatiilor publice.
 8. Asociatia de Sprijn a Copiilor Handicapati Fizic - ROMÂNIA, Bucureşti: Cresterea indemnizatiei persoanei adulte cu handicap prin modificarea Art. 57 alin. 4 din legea 448/2006 prin aprobarea cererii de modificare legislativa.
 9. Partida Romilor „Pro-Europa" - Sucursala Braila - Braila, Brăila: Concesionarea portiunii din strada Gradinari in vederea construirii de locuinte de si pentru tinerii casatoriti romi fara locuinte.
 10.  Asociatia „Iubim Natura" - Bacau, Bacau: Interzicerea traficului rutier in centrul orasului (pe strada Marasesti, de la statuia lui Stefan cel Mare pana la Casa de Asigurari de sanatate)

Proiectul Buturuga mica rastoarna carul mare este finantat prin programul Phare 2006/018-147.01.02/02 Cresterea rolului societatii civile in procesul de integrare a Romaniei, Componenta 2 - Democratie, protectia mediului, protectia consumatorului, dialog social, aspecte de gen si ocuparea fortei de munca. Continutul acestei pagini nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor prezentului material.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele Phare contactati cfcu.phare@mfinante.ro

RSS . © CeRe 2008-2018    Termeni si conditii     Politica de securitate