home
Doneaza Online!
Depozitele CeRe
Intra in cont
Intra in cont si poti participa la site-ul CeRe
Nu ai cont?

modificat vineri, 27 ianuarie 2017

Proiect CeRe
Bucureştiul civic – pentru cetăţeni cu simţ critic
vezi toate

Proiectul „Bucureştiul civic – pentru cetăţeni cu simţ critic” răspunde gradului scăzut de participare a bucureştenilor în deciziile publice care îi afectează. Prin activităţile din cadrul proiectului ne propunem să consolidăm 4 grupuri civice și să le asistăm în campaniile de advocacy pe care le derulează la nivel local. Mai mult, ne dorim să creem premisele necesare pentru dezvoltarea unei rețele informale de grupuri civice active la nivelul Capitalei. Pentru a realiza aceste obiective, proiectul folosește în principal metodologia de organizare comunitară, dar și activități artistice (teatru pe teme civice) și evenimente inedite (târg de inițiative civice) ca metode de promovare a participării civice și de sensibilizare a bucureștenilor la această problematică.

Obiectivele principale ale proiectului:

  • Creșterea capacității grupurilor de inițiativă civică cu care lucrăm în cadrul programului de organizare comunitară de a reprezenta interesele cetăţenilor în relaţie cu autorităţile publice pe termen lung.
  • Dezvoltarea spiritului de comunitate şi a spiritului civic la nivelul celor 4 cartiere ca premisă pentru mobilizarea cetăţenilor și implicarea acestora în activități de advocacy.
  • Creşterea impactului programului CeRe de organizare comunitară.

Activități cheie:

  • Asistenţă continuă și instruiri oferite liderilor din cadrul grupurilor civice pe teme legate de comunicare, lucru în echipă, storytelling, strângere de fonduri în comunitate etc.
  • Derularea de campanii de advocacy de către grupurile de inițiativă pentru soluționarea problemelor cu care se confruntă la nivel local.
  • Crearea unei piese de teatru inspirată din activitatea grupurilor de iniţiativă civică şi organizarea a 8 reprezentaţii în 4 cartiere din Bucureşti.
  • Iniţierea de parteneriate media cu publicaţii din Bucureşti pentru promovarea iniţiativelor civice.
  • Organizarea unui eveniment sub forma unui „târg de inițiative civice” cu scopul de a crea un spaţiu de întalnire între grupurile de iniţiativă civică și publicul larg, dar și de a conecta grupurile civice și organizațiile active la nivel de București.
  • Realizarea unui studiu de evaluare a impactului programului de organizare comunitară și a unui plan strategic de implementare a metodei pe următorii 3 ani.

VIDEO de la Târgul de inițiative cetățenești, ediția a doua

Vezi ediția online a ziarului Cetățenește-te!

Proiectul a demarat în luna mai 2014 și se va derula pe o perioadă de 12 luni, având un buget total de 83 068,00 €.

Proiect finanţat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România. Pentru informaţii oficiale despre granturile SEE şi norvegiene accesaţi www.eeagrants.org

Conţinutul acestei prezentări nu reprezintă în mod necesar poziţia oficială a granturilor SEE 2009-2014. Întreaga răspundere asupra corectitudinii şi coerenţei informaţiilor prezentate revine iniţiatorilor website-ului.

RSS . © CeRe 2008-2018    Termeni si conditii     Politica de securitate