Si in timpul liber? Tot cetatean!

 

Duminică, ora 12:30. Căldură mare. N-am stat, comod, pe terasă, bând o limonadă rece. Ci am fost la protest! Nu un protest organizat de CeRe, nu un protest la care să merg însuflețită doar de activismul de ONGistă care îți intră în sânge la un moment dat, ci un protest a cărui cauză mă afecta direct, ca cetățean al Bucureștiului, mai exact, ca cetățean al sectorului 2. Am fost la protestul organizat pentru salvarea Lacului Circului (secat în urma ridicării unui bloc – mamut) și, mai important din punctul meu de vedere, pentru a face lumină în șirul de greșeli (mai mult sau mai puțin intenționate, vom vedea poate) care au dus la secarea lacului. 

 

Nu voi așterne “pe monitor” o poveste profund emoțională (deși legături emoționale cu Lacul Circului există din plin, ca pentru orice altă persoană care a copilărit acolo), ci ma voi rezuma la a reda cerințele care au stat în spatele protestului din petiția deschisă de Asociația Salvați Bucureștiul:

  • Publicarea tuturor documentelor privind construcţia Cascade Lake Plaza care a cauzat secarea parţială a Lacului Circului
  • Analiza avizelor a 4 proiecte imobiliare similare aflate în curs de aprobare din Bucureşti
  • Refacerea ecosistemului din zona Parcului Circului
  • Pedepsirea celor vinovaţi

 

Doresc doar să împărtășesc un gând: e o senzație extraordinară să fii cetățean activ, să te întâlnești cu alții pe care îi frământă aceași problemă (în cazul de față s-au adunat destui oameni, lucru care a amplificat sentimentul), să nu te resemnezi, să îți spui păsul, să pornești o luptă chiar dacă adversarul pare de neînvins, să simți că faci ceva. 

 

Tu când ai fost ultima oară “cetățean”?

 

scris de: Ioana

Protest Lacul Circului

foto de la eveniment puteti vedea aici

Tags: , ,

Leave a Reply