Scrisoare către deputatul Cezar Cioată

a

From: Florina Presadã

Sent: Saturday, September 07, 2013 4:13:18 PM

To: cezar.cioata@cdep.ro; cezar_cioata@yahoo.com

 

Domnule deputat Cioată,

 

Pînă azi-dimineață (sîmbătă, 7 septembrie, n.m.) nici nu am știut că existați. Din nefericire și pentru mine, și pentru dvs., am aflat că existați vizionînd înregistrarea prestației dvs. în vizita de lucru de la Roșia Montană, organizată de Roșia Montană Gold Corporation.

 

Spun ”din nefericire” pentru că prestația dvs. nu face cinste statutului de parlamentar – ba chiar m-a insultat în calitate de cetățean al acestei țări.

 

Trec peste faptul că tot azi am aflat că într-o sesiune parlamentară ați schimbat de patru sau cinci ori partidul din care faceți parte. Și chiar peste faptul că, în loc să fiți proactiv și să vă deplasați oricum la Roșia Montană din proprie inițiativă și să fi ajuns acolo deja informat – căci sunteți chemat să vă spuneți cuvîntul pe marginea proiectului de lege în calitate de membru al Comisiei pentru Administrație Publică, Amenajarea Teritoriului și Echilibru ecologic – ați acceptat o vizită sponsorizată de una dintre părțile vizate de proiectul de lege, ba chiar de către beneficiar (RMGC, n.m.).

 

Trec peste toate astea, căci ele sunt în general caracteristice unei bune părți a parlamentarilor români, din păcate.

 

Dar nu pot trece peste comportamentul pe care l-ați avut față de dl. Eugen David. Domnule deputat, membru în organul reprezentativ suprem al țării (art. 58 (1) din Constituție), nu l-ați insultat numai pe Eugen David, ci pe toti cetățenii acestei țări. Vă reamintesc art. 66 din Constituție, alin. (1): “În exercitarea mandatului, deputații și senatorii sunt în serviciul poporului”.

 

Nu aveți nici dreptul și nici căderea să manifestați aroganță și superficialitate în relația cu constituenții acestei țări. Nu puteți să vă permiteți un asemenea comportament, în nicio circumstanță, atunci cînd vorbiți cu sau despre cetățenii acestei țări. Și nu, costumul și cravata nu vă fac nici mai pertinent și nici mai respectuos. Prefer oricînd un parlamentar modest, onest si politicos unuia la patru ace și care, în scopul documentării pe un proiect de maximă importanță pentru țara se întreabă de unde vin banii cu care s-au tipărit hîrtii pentru informarea lui.

 

Și pot să vă întreb și eu, domnule deputat: dar banii dvs. de costum de unde vin? Și cel mai important, domnule deputat, banii de campanie electorală de unde provin? Că doar ați fost miner.

 

Așadar, domnule deputat, avînd în vedere felul în care vă exercitați atribuțiile ca parlamentar, vă solicit să vă cereți scuze public dlui. Eugen David. E ca și cum v-ați cere scuze poporului român.

 

Oameni ca dvs. au înjosit ideea de parlamentarism în România, așa că scuzele dvs. sunt mai mult decît binevenite. Și ar ajuta și ca să mai reparați ceva din imaginea foarte proastă a parlamentarului român.

 

Florina Presadă

PS: Puteți să le spuneți colegilor din Partidul Conservator că, dacă sunt asa de obosiți muncind pentru „țară”, pot oricînd să-și dea demisia

Leave a Reply