Fonduri structurale, apel de urgenta

Azi, 11 februarie, in rand cu restul tarilor din Uniune, sarbatorim Ziua Europeana a numarului de urgenta 112.

Despre acest numar unic de urgenta, autoritatile romane spun ca „este o necesitate fireasca pentru o tara civilizata care intelege sa-si protejeze cat mai bine cetatenii”. La fel ne-am gandit ca ar trebui sa gandeasca Guvernul si despre urgentele ce tin de accesarea ‘civilizata’, daca nu chiar performanta, a fondurilor europene si de ‘protejarea’ beneficiarilor de proiecte. Totusi, daca apelezi… suna ocupat!

In acest context, Coalitia ONGuri pentru Fonduri Structurale gestioneaza „112 pentru Fonduri Structurale”. Acesta este linia dumneavoastra directa, a celor care ati accesat sau va propuneti sa accesati banii europeni. Apelul este preluat de noi si directionat catre institutiile care ar trebui sa gestioneze corect si profesionist accesul la fondurile structurale.

Prin „linia de urgenta” adunam sesizari venite de la aplicanti sau beneficiari, cu privire la neregulile pe care le-au intalnit pana acum in accesarea banilor. Toate aceste sesizari ajung pe masa autoritatilor, iar noi ne asiguram ca le iau in seama. In acelasi timp, monitorizam „semnele vitale” ale institutiilor responsabile de implementarea programelor finantate prin instrumentele structurale.

Transmiteti toate problemele pe care le-ati observat sau cu care v-ati luptat in scrierea/depunerea/implementarea proiectelor la sesizari@afaceripublice.ro si cititi mai multe pe www.ce-re.ro/sesizari.

Gasiti detalii despre proiect la www.ce-re.ro/112-pentru-fs sau contactati-ne la (+4) 031 1050 755, flavia@ce-re.ro.

Acest proiect este finantat de Guvernele Islandei, Principatului Liechtenstein si Norvegiei prin Mecanismul Financiar al Spatiului Economic European si de Open Society Institute.

Tags: , ,

Leave a Reply