home
Doneaza Online!
Depozitele CeRe
Intra in cont
Intra in cont si poti participa la site-ul CeRe
Nu ai cont?
Newsletter CeRe
Sunt de acord sa primesc mailuri CeRe

Andreea Bruckner

modificat joi, 21 iulie 2016

Am fost uimită să descopăr in Statele Unite o viziune asupra dizabilității complet diferită de cea din Romania. Ma refer aici la gradul de acoperire a nevoilor complexe pe care le are o persoană cu dizabilități. Dacă in Romania toată lumea este preocupată sa le ofere ajutor financiar în diferite forme, dar nu se întreabă ce ar putea acești oameni sa facă in restul timpului, în State există nenumărate organizații care, cu fonduri federale sau private, se străduiesc să acopere întreaga gamă existențiala, de la nevoi simple, de transport şi mobilitate, până la circuite turistice pentru deficienții de vedere, piese de teatru cu descriere audio şi cursuri de istorie antică şi arheologie.

Mai mult decât atât, există obișnuința de a colabora permanent între aceste organizații. Nu numai că se cunosc între ele, dar si își trimit unii altora colaboratori şi beneficiari, astfel încât o persoană cu deficient de vedere nu trebuie să alerge în căutarea unui loc de petrecere a timpului liber sau a unui serviciu de bază.

În direcția asta aş vrea să să îndrepte şi Romania, iar planul meu pentru următoarele luni este să construiesc o rețea de organizații care lucrează în domeniu care să colaboreze în mod direct în loc să se lupte permanent pe fondurile disponibile pentru domeniul accesibilității.

<< Inapoi la stire

RSS . © CeRe 2008-2018    Termeni si conditii     Politica de securitate