home
Doneaza Online!
Depozitele CeRe
Intra in cont
Intra in cont si poti participa la site-ul CeRe
Nu ai cont?
Newsletter CeRe
Sunt de acord sa primesc mailuri CeRe

Altii despre noi

modificat vineri, 19 martie 2010

"Consultarea publica, diseminarea informatiei, contactul permanent intre factorii de opinie din societate au drept scop cresterea gradului de expertiza si, in final, un act decizional mai bun pentru cetatean, in folosul caruia ar trebui sa lucram cu totii.
Folosesc acest prilej pentru a transmite sincerele mele felicitari initiatorilor proiectului "Iata ce pierdeti!" si ii asigur de intreaga mea sustinere si deschidere pentru viitoarele proiecte ce vor fi in folosul cetateanului si al societatii romanesti."

Bogdan Olteanu
Presedinte al Camerei Deputatilor

 

"Lucrarea elaborata de Centrul de Resurse pentru participare publica "Exista participare publica in Romania" este o lucrare buna si foarte utila, atat pentru administratia publica cat si pentru cetateni in general si ONG-uri in special, avand in vedere ca participarea publica in tara noastra este inca intr-o faza incipienta, iar materialele sunt sarace pe aceasta tema.
Participarea este utila si reprezinta un semn important al functionarii democratice a unui stat. Intr-adevar, putem spune ca participarea publica este inca la inceput in Romania, dar sa speram ca in curand vom atinge nivelul optim al participarii, printr-un efort concentrat autoritati publice si cetatenii.
Consideram realizarea acestui studiu un succes in domeniu, iar echipei care a realizat cercetarea laborioasa, la obiect si foarte documentata ii transmitem sincere felicitari."

Ani Merla
Director DIEMP
Primaria Municipiului Constanta

 

"Centrul de Resurse pentru participare publica din Bucuresti (CeRe) cauta mijloacele legislative si pragmatice pentru ca noi sa fim mai activi. Publica de curand si un amplu studiu care raspunde la intrebarea „Exista participare publica in Romania? Participarea publica intre legislatie si eficienta - editia 2007". Greu vor fi de ars etapele pana sa ne aliniem la cerintele noului program comunitar de promovare a cetateniei active 2007 - 2013 (www.ecas.org).
Noua ne ramane solutia si obligatia de a ne cultiva increderea in democratie, increderea ca solutiile stau in mana noastra si nu la politicieni. Increderea in puterea mica a votului si a unui sistem de valori clar articulat. Avem motive sa credem ca lucrurile se pot schimba, incepand de la Constitutie si pana la paralizia invatatorului din Dersida. Cu conditia sa ne informam, sa ne consultam si sa participam activ la decizia publica."

Andreea Vass
Consilier, Parlamentul European

RSS . © CeRe 2008-2018    Termeni si conditii     Politica de securitate