home
Doneaza Online!
Depozitele CeRe
Intra in cont
Intra in cont si poti participa la site-ul CeRe
Nu ai cont?

modificat vineri, 27 ianuarie 2017

Proiect CeRe
Actiune si reflectie pentru cetateni cu spirit participativ
vezi toate

2011 – 2013, un proiect finanţat de programul Europa pentru cetăţeni, cu un buget de 173, 790 Euro (inclusiv propria contribuţie).

Proiectul este realizat de CeRe – Centrul de Resurse pentru participare publică în parteneriat cu Reţeaua cetăţenilor din Europa Centrala şi de Est, Centrul de organizare comunitară (Slovacia), Forumul pentru organizare comunitară (Germania), Think-Tank-ul European pentru solidaritate (Belgia) şi Unitatea pentru inovaţie socială şi cercetare – Shipyard (Polonia).

Proiectul are ca scop crearea unui cadru comun de acţiune şi reflecţie pentru cetăţeni, practicieni şi cercetători din cinci ţări (Belgia, Germania, România, Slovacia şi Polonia). CeRe şi partenerii săi analizează "starea de fapt" şi explorează soluţiile pentru sporirea implicării cetăţeneşti în luarea deciziilor publice. De asemenea, proiectul generează acţiune colectivă directă, identifică, cercetează şi promovează modele de împuternicire (empowerment) a cetăţenilor la nivel local.

Atragerea partenerilor din toate ţările menţionate mai sus, principalele activităţi urmărind trei componente:

  • Acţiune – partenerii din România şi Slovacia, cu susţinere din partea partenerului german, derulează un proces de organizare comunitară stimulând cetăţenii locali să se implice în acţiuni civice.
  • Reflecţie şi dezbatere – partenerii din România, Slovacia, Belgia şi Polonia cercetează iniţiativele de partipare ale cetăţenilor, explorând specificul local, identificând atât strategii de success cât şi obstacole întâlnite de practicieni. Fiecare va realiza studii de caz şi o lucrare pe tema "stării de fapt" a participării publice din fiecare ţară. Pentru România, va fi stabilită şi realizarea unui sondaj. Toate aceste demersuri vor fi analizate şi prezentate în două conferinţe internaţionale ce vor reuni părţile interesate.
  • Diseminare – toate rezultatele finale (brosura studii de caz participare publica in Europa, EN) vor fi distribuite către practicieni, către mediul academic, think-tank-uri şi către factorii de decizie pentru a le inspira activitatea.

Proiectul construieşte de asemenea o reţea de cooperare a practicienilor şi a mediului academic interesat în cercetarea şi creşterea nivelului de participare cetăţenească.

Deoarece presupune dezvoltarea activismului local, proiectul are ca scop implicarea unor voci noi în dezbatere şi găsirea unor modalităţi de a apropia participarea locală de luarea de decizii la nivel european.

RSS . © CeRe 2008-2018    Termeni si conditii     Politica de securitate